Vicemērs sašutis par to, ka Vienības tilta remonts tika izslēgts no A13 autoceļa rekonstrukcijas projekta

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes iestāde „Komunālās saimniecības pārvalde” izsludinājusi konkursu par vairāku remontdarbu veikšanu uz Vienības tilta.

Plānots veikts metāla konstrukciju antikorozijas darbus, trotuāru seguma, trotuāru drenāžas sistēmas un komunikāciju kanālu kārbu remontu.

Kā zināms, veselu virkni darbu uz Vienības tilta bija plānots veikt A13 autoceļa rekonstrukcijas ietvaros, tomēr iepirkuma procedūra ieilga, vēlāk projekta izmaksas pieauga un darbu apjomu nācās samazināt. Darbus, kuri tika izslēgti no projekta, Komunālās saimniecības pārvalde paralēli pamatprojektam veiks par pašvaldības līdzekļiem. Piemēram, pērn papildu darbi tika veikti uz gaisa tilta, tie izmaksāja vairāk nekā 100 tūkst. eiro.

Stāstot par to, kādu darbu veikšana ieplānota uz Vienības tilta, vicemērs Pēteris Dzalbe paziņoja: „Tā neklājas runāt, bet mūsu „gudrie prāti”, kuri strādāja iepriekšējā sasaukumā, samazināja finansējumu šajā daļā un izslēdza no projekta gājēju ietvju rekonstrukcijas darbus, tādēļ pašvaldībai no sava budžeta jāiedala līdzekļi, lai gājēji, invalīdi un māmiņas ar bērnu ratiņiem varētu šķērsot tiltu”.


Написать комментарий