Vasaras nodarbinātības programmai pieteikušos jauniešus aicina meklēt savu vārdu Jaunatnes departamenta sarakstos

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā ziņots, aizvadītajā nedēļā noslēdzās reģistrācija pilsētas vasaras nodarbinātības programmai, kurai varēja pieteikties 15-19 gadus veci daugavpilieši.

Jaunatnes departamenta jaunatnes lietu vecākā speciāliste Irēna Ivanova pastāstīja portālam Gorod.lv, ka šogad dalībai vasaras nodarbinātības programmā varēja pieteikties gan elektroniski, gan personīgi ierodoties uz Departamentu.

Pēc speciālistes vārdiem, šogad minētajai programmai pieteicās mazāk interesentu, nekā pērn, - 1170 jaunieši. Rotācijas sarakstā tika iekļauti 425 cilvēki. Pērn darbam vasaras laikā bija pieteikušies vairāk nekā 2000 jauniešu.

Vairākums jauniešu vasaras nodarbinātības programmai pieteicās elektroniski, bet laikā no 8. līdz 14.martam 32 daugavpilieši programmai pieteicās personīgi.

Irēna Ivanova uzskata, ka jauniešiem piedāvāta elektroniskā reģistrācija ir ātrākais un veiksmīgākais pieteikšanās veids. Kaut arī ir situācijas, kad dators vai internets jaunietim nav pieejami, tāpēc viņam tiek piedāvāta iespēja pieteikties programmai personīgi.

Visaktīvāk vasaras nodarbinātības programmai pieteicās 15-16 gadus veci jaunieši, mazāk aktīvi ir 18-19 gadus veci daugavpilieši.
Jaunatnes departamentā mūsu portālam paziņoja, ka jau trešdien, 19.martā, vasaras nodarbinātības programmas rezultāti tiks publicēti Departamenta mājas lapā. Ja kandidāts iekļuva pamata sarakstā, tad laika periodā no 25. līdz 28.martam  Jaunatnes departamenta darba laikā tam Jaunatnes departamentā (Saules iela 5a) būs jāiesniedz  sekojoši dokumenti: nodokļu grāmata, pases kopija, atļauja no vecākiem un medicīnas izziņa darba devējam.

Ja šajā periodā dokumenti netiks iesniegti, tad jaunietis automātiski zaudē savu vietu un šajā vietā rindas kārtībā tiks iekļauts cilvēks no rotācijas saraksta.


Написать комментарий