Daugavpils pilsētas svētkos jūnija sākumā visi jutīsies kā mājās

Daugavpils pilsētas vadība noteica kārtējo Pilsētas svētku norises laiku.

Šogad minētie svētki notiks no 2. līdz 8.jūnijam. Pēdējos gados galvenā Pilsētas svētku devīze ir „Mana pils – Daugavpils”. Šogad šos vārdus papildinās arī devīze: „Pilsēta ar māju sajūtu”.

Pēc Kultūras pārvaldes pārstāvju domām, devīze netika izvēlēta nejauši, jo nav labākas vietas par mājām, kurp vienmēr gribās atgriezties no brauciena vai ceļojuma. Pasākumu rīkotāji vēlas, lai Pilsētas svētkos Daugavpilī pulcētos visi, kuri dažādu iemeslu dēļ devušies uz dažādām pasaules valstīm un pilsētām.

Kā ierasts, svētki sāksies ar koncertiem pilsētas mikrorajonos. Pirmdien, 2.jūnijā, koncerti notiks Grīvā, 3.jūnijā – Jaunajā Forštatē, 4.jūnijā –Ruģeļos un 5.jūnijā –Ķīmiķu ciematā.

Piektdien, 6.jūnijā, daugavpilieši un pilsētas viesi tiek aicināti uz Kultūras pili, kur notiks Raimonda Paula koncerts, bet vakarā Vienības laukumā gaidāms grupas „Jumprava” koncerts.

Visvairāk interesantu pasākumu notiks brīvdienās. Svētki sestdien  sāksies ar dievkalpojumu, būs arī gājiens, kurā aicināti piedalīties visi pilsētnieki. Vakarā Vienības laukumā  notiks grupas „Bi-2” koncerts.

Svētdien svētki turpināsies Daugavpils cietoksnī, bet vakarā Vienības laukumā notiks ūdens šovs, kuru pērn varēja izbaudīt Marka Rotko mākslas centra apmeklētāji.


Написать комментарий