Londonā nepriecājas par mājokļu pircējiem no Āzijas

foto: londonrelocationconsultancy.com
foto: londonrelocationconsultancy.com

Āzijas nekustamo īpašumu pircējus arvien vairāk satrauc nelabvēlīga britu sabiedrības un varas iestāžu attieksme, kura jau izpaužas kapitāla pieauguma nodokļa palielinājumā.

Konsultāciju kompānijas E.C. Harris mājokļu nodaļas vadītājs Marks Farmers apgalvo: „iespējams, ka Lielbritānijas valdība izmantos pasākumus, kuri tiek izmantoti Āzijā. Londonā patlaban valda negatīva attieksme pret ārzemju investīcijām, kura ne vienmēr ir attaisnojama, bet fakts ir fakts”. Lielbritānijas, kura ir kļuvusi par nodokļu paradīzi ārzemniekiem, varas iestādes jau paziņoja par to, ka no 2015. gada aprīļa ārzemju īpašniekiem būs jāmaksā kapitāla pieauguma nodoklis, pārdodot jebkuru īpašumu. Patlaban šāds nodokli (parasti 28%) maksā tikai Lielbritānijas rezidenti, pārdodot otro māju, ziņo prian.ru.

Saskaņā ar kompānijas Knight Frank datiem Āzijas pircēji sastāda 70% no visiem Londonas ārzemju nekustamo īpašumu pircējiem.

Galvenokārt viņi ir Honkongas, Singapūras un Malaizijas pilsoņi. Šīs valstis ir saistītas ar Lielbritānijas koloniālo pagātni. Tāpat pieaug Ķīnas pircēju skaits. „Lielbritānija ir atvērta valsts, mēs esam priecīgi par investīcijām no visas pasaules, – paziņoja Džordžs Osborns. – Bet nav taisnīgi, ka kapitāla pieauguma nodokli maksā tikai valsts rezidenti, bet tai pašā laikā ārzemnieki no tā ir atbrīvoti”. Turklāt laikā, kas ārzemnieki izpērk Londonas nekustamos īpašumus, stimulējot cenu pieaugumu, valsts rezidenti nevar atļauties nopirkt sev mājokli galvaspilsētā. Pat nomas likmes pēdējās desmitgades laikā Londonā ir pieaugušas par 80%.


Написать комментарий