Daugavpils Bērnu bibliotēka «Zīlīte» atzīta par radošāko un aktīvāko Latgalē

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Bērnu bibliotēka „Zīlīte” saņēmusi atzinības rakstu no Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra par aktīvāko un radošāko darbību lasītveicināšanas programmā „Bērnu/Jauniešu žūrija – 2013” Latgales reģionā.

Bērnu bibliotēkas „Zīlīte” vadītāja Anna Pakere pastāstīja portālam Gorod.lv, ka saņemtais diploms pierāda, ka rūpīgs ikdienas darbs ar bērniem, viņu vecākiem un citiem radiniekiem nebija veltīgs.

Pēc bibliotēkas vadītājas vārdiem, uzvara tika izcīnīta galvenokārt pateicoties bibliotēkas lasītāju aktīvai dalībai lasītveicināšanas programmā „Bērnu/Jauniešu žūrija – 2013”. Dažāda vecuma lasītāji aktīvi balsoja par iepatikušos grāmatu un aizpildīja anketas.

Saskaņā ar statistikas datiem, aktīvāko un radošāko bērnu bibliotēku „Zīlīte” ik gadu apmeklē teju 2 400 cilvēki, 1 870 no tiem ir jaunāki par 18 gadiem. Minētos lasītājus piesaista ne tikai bagāts dažādu žanru literatūras klāsts, bet arī vairāki bibliotēkas rīkotie pasākumi.

Dažādas aktivitātes tiek domātas arī mazo lasītāju vecākiem, radiem un draugiem, kuri bieži vien pavada bērnus uz bibliotēku, tāpat tiek rīkoti izbraukuma pasākumi, kuros piedalās bērni ar īpašām vajadzībām.

Bērnu bibliotēkas „Zīlīte” kolektīvs pateicas visiem saviem klientiem un apmeklētājiem. Īpašu pateicību bibliotēkas kolektīvs izsaka Vienības pamatskolas, Saskaņas pamatskolas, 3.vidusskolas un Tabores pamatskolas skolēniem un skolotājiem.


Написать комментарий