Meksikas narkomafija izmantoja cilvēku orgānus iniciācijas rituālu veikšanai

foto: newsru.com
foto: newsru.com

Meksikas Mičoakanas štata policija aizturēja Manuelu Plankarte (pazīstamā narkobarona un vienu no karteļa Palnkarte Solisa līderiem radinieku), „Templiešu bruņinieku ordeņa” biedru. Viņš tiek turēts aizdomās par cilvēku nolaupīšanu, kā arī par nelegālu cilvēku orgānu tirdzniecību”, ziņo The Guardian.

Mičoakanas štata pilnvarotais drošības un kompleksās attīstības jautājumos Alfredo Kastiljo paziņoja, ka Meksikas narkokartelis varēja izmantot cilvēku orgānus rituālos.

„Mums bija izmeklēšanas versija saskaņā ar kuru narkomafija izmantoja cilvēku orgānus, tai skaitā sirdis, iniciācijas (jauno karteļu locekļu) procesa veikšanā, piespiežot viņus apēst šos orgānus”, – paziņoja Kastiljo.

Nesen Mičoakanas štatā policija arestēja vienu no „templiešu” narkokarteļa iespējamajiem vadītājiem Hesusu Vaskesu Masiasu, kurš arī ir pazīstams ar iesauku El Toro (Vērsis). Mafiozo bija notverts ostas pilsētā Lasarokardenasā. Kopā ar 37 gadus veco Masiasu policijas rokās nokļuva arī divi viņa rokaspuiši – Hosē Antonio Gonsaless Valensija un Pedro Silva Lara, – ziņo newsru.com.

Kartelis „Templiešu bruņinieku ordenis” parādījās 2011. gada sākumā, atdaloties no karteļa „Mičoakanas ģimene”. Tad Mičoakanas pilsētu galvenajās ielās vienlaikus parādījās desmiti baltu mantiju ar sarkanu krustu, uz kurām tika paziņots par ordeņa nodibināšanu. Starp „bruņiniekiem” un „ģimeni” izcēlās sīva cīņa par ietekmes sfērām, kurai vēlāk pievienojās narkokarteļi „Los Setas” un „Halusko jaunā paaudze”.

Pēdējo mēnešu laikā cīņā ar narkomafiju iesaistījās vietējie iedzīvotāji, kuri izveidoja pašaizsardzības vienības un realizēja vairākas veiksmīgas operācijas pret noziedzniekiem.

Pēdējo sešu aktīvu kriminālo karu laikā starp narkomafijas grupējumiem Meksikā tika nogalināti 70 tūkst. cilvēku.  


Написать комментарий