Vīķe-Freiberga: Putins ir bezbailīgs un izsalcis pēc varas

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ir bezbailīgs un ies tik tālu, cik viņam to atļaus citi, uzstājoties Floridas štata Sarasotas universitātē par Krievijas aktivitātēm Ukrainā sacījusi bijusī Latvijas prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, vēsta izdevums "Herald Tribune".

"Nav jābūt psiholoģijas doktoram, lai saprastu, ka Putins ir izsalcis pēc varas, bezbailīgs un spēlē pokeru ar pārējo pasauli. Viņš skatās, cik tālu varēs tikt, līdz pārējie sāks cīnīties pret viņa agresiju," sacīja Vīķe-Freiberga.

"Es teiktu, ka viņš bijis lieliski apmācīts lietišķajā psiholoģijā. Ar to domāju to valstu vadītājus, ar kuriem viņš tiekas un atrod viņu vājās vietas, lai uz tām varētu spēlēt," piebilda bijusī prezidente. "Viņš ir labi apmācīts un viņam ir lielisks talants. Varu to apliecināt."

"Domāju, ka Putins un viņa komanda, neatkarīgi no tā, ka ir labi psihologi, ir arī savas kultūras mantinieki, kas mīl teātri un drāmu, un ir labi rakstnieki. Domāju, ka viņiem piedurknēs ir vairāki scenāriji," uzskata Vīķe-Freiberga.


Написать комментарий