Daugavpils Centrālā parka bērnu rotaļu laukuma rekonstrukcijas projekts atrodas jau saskaņošanas stadijā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā portālam Gorod.lv pastāstīja Daugavpils Komunālās saimniecības pārvaldes komunālā inženiere Oksana Grigorjeva, tiek pabeigta pilsētas Centrālā parka bērnu rotaļu laukuma rekonstrukcijas tehniskā projekta saskaņošana.

Kad saskaņojumi būs saņemti un domes vadība plānoto apstiprinās, tiks izsludināts konkurss. Pēc tam notiks rekonstrukcijas darbi, kuriem ir ieplānoti līdzekļi pilsētas budžetā.

Oksana Grigorjeva pastāstīja, ka ne tikai Centrālajā parkā tiks pilnīgi atjaunots bērnu aprīkojums, bet tiks ierīkots arī pietiekami liels bērnu laukums Grīvā (starp Aptiekas un Lielo ielu), kā arī Čiekuru ielas rajonā. Katram objektam tiek izstrādāti atsevišķi tehniskie projekti. Grīvā plānots uzstādīt vingrošanas un bērnu rotaļu aprīkojumu uz mākslīga seguma, kā arī volejbola laukumu. Čiekuru ielā tiks ierīkots bērnu un sporta laukums ar smilšu kasti.

Runājot par Centrālā parka bērnu laukumu, te smilšu segums tiks aizstāts ar sintētisku segumu. Vecāku ērtībai tiks uzstādīti soliņi ar mugurām. Protams, ir paredzētas arī atkritumu urnas.

Tāpat pie lielākajiem jaunajiem iekārtu elementiem tiks uzstādītas informatīvas plāksnes, kurās būs ziņas par to, kādam bērnu vecumam ir paredzēts aprīkojums. Kā paskaidroja O. Grigorjeva, bieži pietiekami lieli bērni un pusaudži vakaros atrodas bērnu laukumā un reizēm salauž konstrukciju elementus. Domājams, ka plāksnītes, ja arī neatturēs vandāļus, palīdzēs Municipālajai policijai nepieciešamības gadījumā izteikt brīdinājumus un veikt profilakses darbu.

Pagaidām netiek nosaukti precīzi darbu veikšanas termiņi, bet speciālisti centīsies organizēt procesu pēc iespējas operatīvāk.  
 


Написать комментарий