LR Saeimas deputāte atgriezīsies uz Daugavpils teātra skatuves

Daugavpils teātra afiša
Daugavpils teātra afiša

Daugavpils teātris ir uzticīgs saviem principiem, un marta nogalē skatītājiem tiks piedāvāts kārtējais košs un neparasts iestudējums.

Interesenti varēs apmeklēt vieglu, gaišu, jautru iestudējumu, kurš tomēr liek aizdomāties par nopietnām lietām: attiecībām starp kaimiņiem, cilvēku etnisko dažādību, nepieciešamību saprast un pieņemt viens otru.

Iestudējums „Savējie” Harija Petrocka režijā pēc Kristīnes Jokstes lugas motīviem tiek veltīts režisora jubilejai, kas tiks svinēta aprīlī. Kā parasti, skatītājus gaidīs pārsteigums – vienu no galvenajām lomām atveidos XI Saeimas deputāte, jubilāra dzīvesbiedre, bijusī aktrise un skolotāja Inese Laizāne.

Deputāte pastāstīja portālam Gorod.lv, ka atgriezties uz skatuves pēc 13 gadu pārtraukuma esot ļoti satraucoši. „Esmu ļoti pateicīga par iespēju atgriezties uz skatuves, tas iedvesmo. Sākumā bija ļoti bail, taču izrādījās, ka bijušo aktieru nepastāv, ķermenis atceras visu, kas nepieciešams. Man daudz palīdzēja kolēģi – aktieri, esmu viņiem ļoti pateicīga par atbalstu.

Plānoju piedalīties gaidāmajās vēlēšanās, bet nevaru droši apgalvot, ka nekad neatgriezīšos teātrī, jo nekad nesaki „nekad””, dalījās pārdomās Inese Laizāne.

Lugas darbība risinās kādā Latgales lauku ciematā, ar tam raksturīgo ikdienas ritējumu, ar savām būšanām un nebūšanām. Pēc režisora vārdiem, tas ir stāsts par mūžīgām vērtībām un cilvēkiem mums līdzās, kuru ikdienas ritējums tiek vīts caur vieglu humoru un dziesmām. Tādēļ skatītāji no teātra izies labā noskaņojumā.

Lomas atveido Ivars Brakovskis, Inese Laizāne, Jurijs Losevs, Vera Hramņikova, Egils Viļumovs, Līga Ivanova.


Написать комментарий