Timošenko: Putinam ir psihiskas problēmas

foto: telegraf.rs
foto: telegraf.rs

Krievijas prezidents Vladimirs Putins mēģina sagraut pasaules likumus un kārtību, vācu izdevumam "Bild" sacījusi bijusī Ukrainas premjerministre Jūlija Timošenko.

"Agresija pret Ukrainu – tas nav lokāls konflikts, bet gan draudi visai demokrātiskajai pasaulei," sacīja Timošenko. "Maidana aktīvisti – tie ir 20 gadus veci studenti, kuri izgāja pret snaiperiem ar rotaļlietām līdzīgiem vairogiem. Izgāja pret snaiperiem, kurus vadīja Putins. Lieki teikt, ka šim cilvēkam ir psihiskas problēmas."

Timošenko atzinusi, ka cīņa pret Putina režīmu pagaidām notiek ar neadekvātiem un vājiem līdzekļiem, ja tos salīdzina ar Putina kara metodēm. "Tas viņu tikai padara stiprāku un pārliecina iet vēl tālāk," piebilda Timošenko, kura nesen tika atbrīvota no ieslodzījuma Ukrainā un šobrīd ārstējas Vācijā.

Timošenko tāpat izteica pateicību Eiropai un pasaulei par dvēselisko un morālo atbalstu, tāpat arī pirmajām sankcijām. Bijušā Ukrainas premjerministre uzskata: "Svarīgi, ka viņi nodemonstrēja vienotu pozīciju, stāvot taisnības un miera pusē. Taču būšu atklāta – ukraiņi gaidīja un gaida vēl vairāk [atbalsta]."

Jāatgādina, ka otrdien Krievija un Krima pēc Vladimira Putina runas parakstīja līgumu par Krimas reģiona un Sevastopoles pilsētas uzņemšanu Krievijas sastāvā. Aizvadītajā svētdienā Krimā notika referendums par pievienošanos Krievijai, kurā piedalījās 83.1% balsstiesīgo. Absolūtais vairākums jeb 96.77% nobalsoja par Krimas pievienošanu Krievijai. Rietumvalstis un Eiropa gan uzskata, ka referendums bijis neleģitīms.
 


Написать комментарий