Cilinskim atjauno deputāta mandātu

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Saeima ceturtdien, 20.martā, atjaunoja 11.Saeimas deputāta pilnvaras Eināram Cilinskim, kurš pēc Ministru prezidentes Laimdotas Straujumas šī gada 14.marta rīkojuma atstāja līdzšinējo vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatu.

Atjaunojot Saeimas deputāta pilnvaras Cilinskim, deputāta mandātu zaudē Lelde Stumbre. Viņai deputāta pilnvaras bija apstiprinātas uz laiku, kamēr Cilinskis pilda ministra amata pienākumus, portālam BNN norāda Saeimas Preses dienestā.

Cilinskis 11.Saeimā ievēlēts no nacionālās apvienības Visu Latvijai! – Tēvzemei un Brīvībai/LNNK kandidātu saraksta Rīgas vēlēšanu apgabalā.

BNN jau vēstīja, ka Cilinskis no amata tika atlaists piektdien, kad tika nostādīts izvēles priekšā starp palikšanu amatā vai piedalīšanos 16.martā. Cilinskis izvēlējās piedalīties Leģionāru dienas pasākumos un zaudēt savu amatu.

Tāpat ziņots, ka Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai parakstot rīkojumu par vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Eināra Cilinska atbrīvošanu no amata, viņš kļūs par vienu no īslaicīgākajiem ministriem atjaunotās Latvijas vēsturē.

Cilinski amatā kopā ar visu Straujumas vadīto valdību apstiprināja šā gada 22.janvārī un šodien aprit 51.diena, kopš viņš ir ministra amatā. Tādējādi viņš ministra amatā nebūs nostrādājis pat simboliskās 100 dienas.

Neoficiāli zināms, ka uz vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatu varētu kandidēt bijušais ministrijas parlamentārais sekretārs Romāns Naudiņš, bijušais satiksmes ministrs Kaspars Gerhards, bijusī kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende, kā arī Rihards Kols, kurš nesen kļuva par Kultūras ministrijas parlamentāro sekretāru.

Nākamo vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru šīs nedēļas laikā Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-TB/LNNK izvēlēsies no četriem pretendentiem.


Написать комментарий