Papua-Jaungvinejā no tuberkulozes ārstējās ar Latvijā ražotajām zālēm

foto: greenpeace.org
foto: greenpeace.org

Vajadzība pēc Latvijā ražotajām zālēm ir arī tālajās eksotiskajās valstīs, tādās kā Papua-Jaungvineja, Austrālija un Dienvidāfrika, intervijā portālam Mixnews.lv atklāja AS "Olainfarm" vadītājs Valērijs Maligins.

Viņš pavēstīja, ka Papua-Jaungvinejā ir populāras Latvijā ražotās pret tuberkulozi, bet Austrālijā – preparāts pret Alcheimera slimību.

AS "Olainfarm" vadītājs arī atzina, ka preparātam pret Alcheimera slimību ir liels pieprasījums Austrālijā, jo daudzi cilvēki šajā valstī cieš no šīs slimības.

"Tagad mums ir līgums ar vienu Dienvidāfrikas kompāniju, kā arī sākam strādāt Mongolijā un Albānijā. Mums tie ir jauni un interesanti tirgi. Bet vissvarīgākais šodien, protams, ir Krievijas un Ukrainas tirgus," pastāstīja Maligins.

Portāls Mixnews.lv jau ziņoja, ka Ukrainas krīzes laikā "Olainfarm" akcijas nokritās par 10%. Bet patlaban pret Krievijas vērsto ekonomisko sankciju ietekme uz Latviju, pēc Maligina teiktā, izpaužas vadošo valsts banku uzmanīga pieejā un dažu investoru pesimistiskajā attieksmē.


Написать комментарий