CNN: Ukrainas karaspēks Krimā padodas pašaizsardzības spēkiem

kadrs no video
kadrs no video

Krimā visur pro-Krievijas aktīvisti izspiež no bāzēm pussalā palikušo Ukrainas karaspēku, ziņo CNN. Daudzi karavīri pašaizsardzības spēku spiediena rezultātā paši pamet posteņus vai padodas pēc pārrunām, ziņo russian.rt.com.

CNN korespondents Niks Peitons Volšs sazinājās ar mums no Simferopoles – Krimas galvaspilsētas. Nik, pie jums dodas Kijevas politiķi. Vai viņus ielaidīs?

Niks Peitons Volšs, CNN korespondents: Spriežot pēc ziņojumiem, diez vai. Pagaidām nav skaidrs, kā tieši un kad viņi domā braukt. Būtu negaidīti, ja faktiskā vietējā vara atļautu viņiem nosēsties. Mēs novērojam, ka Krimā visur notiek apmēram vienādi notikumi. Bāzē, kuru jūs nupat redzējāt reportāžā, kā mēs uzzinājām no Ukrainas karavīriem, šorīt traktors izlauza vārtus. Tagad pro-Krievijas aktīvistu pūlis ar Krievijas karavīru atbalstu atrodas pie šiem vārtiem. Kā mēs saprotam, bāzē blakus Ukrainas karogam tika pacelts Krievijas karogs.

Šīs ainas ir ļoti līdzīgas tām, uz kurām jūs atsaucāties iepriekš: triecienuzbrukums Sevastopoles jūras kara flotes štāba ēkai. Arī šai bāzei uzbruka, iespējams, šoreiz nedaudz agresīvāk. Saskaņā ar šo ziņojumu šajā pūlī, iespējams, ir bruņoti cilvēki. Viena no Krievijas ziņu aģentūrām pieņem, ka tie ir tikai aktīvisti, kuri tagad šajā bāzē vada pārrunas. Neatkarīgi no tā, kas ir noticis, ir skaidrs, ka Ukrainas karavīri bez ieročiem ir pametuši šo bāzi, un acīmredzot tagad tā ir pārgājusi prokrievisko spēku kontrolē.

Visur mēs redzam, kā uz Krimā palikušajām Ukrainas karaspēka bāzēm tiek veikts spiediens. Acīmredzot neatkarīgi no tā, kādas pavēles viņi saņem no Kijevas, viņi var izmantot ieročus pašaizsardzībai. Šīs vienības jau ilgu laiku atrodas izolācijā. Tomēr šis lēnais spiediens tās ietekmē.

Ņemot vērā, ka vakar Simferopolē vienas militāras iestādes tuvumā gāja bojā pirmais Ukrainas karavīrs Krimas pussalā, galvenais, kas patlaban rada bažas, ir eskalācijas un asins izliešanas iespēja. Tomēr man jāsaka, ka ziņu lielākā daļa, kuras mēs saņemam, liecina par to, ka šī agresīvā spiediena ietekmē Ukrainas karavīri vai nu pazūd no bāzēm, vai padodas. 


Написать комментарий