Slimnīcas problēmu apspriešana raisīja polemiku Daugavpils pilsētas domē

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

20.martā Daugavpils pilsētas domes Sociālo jautājumu komitejas sēdē tika skatīti trīs jautājumi, kuri bija saistīti ar pašvaldības nepieciešamību saņemt papildu informāciju par Daugavpils reģionālās slimnīcas (turpmāk tekstā – DRS), Daugavpils zobārstniecības poliklīnikas un Bērnu veselības centra darbību.

Ar DRS darbību saistīto jautājumu apspriešana ilga vairāk nekā stundu un atgādināja politiskos paraugdemonstrējumus ar dažiem deputātiem galvenajās lomās, kuriem bija acīmredzami mērķi.

Slimnīcas vadītāja Inta Vaivode prezentācijas laikā pastāstīja par situāciju slimnīcā, iestādes finansiālo stāvokli, pacientu skaitu un medicīnas personāla trūkumu. Tāpat viņa minēja skaitļus, kuri liecina, ka iestādes darbība un situācija galvenokārt ir atkarīga no valsts finansējuma, kura apjoms bieži vien neatbilst reālam pacientu skaitam. 

DRS vadītāja pastāstīja par jaunu pieeju darbā, pateicoties kurai var uzlabot iestādes darbību. Jauno pieeju plānots izmantot maksas pakalpojumu sniegšanā, jaunu speciālistu piesaistīšanā.

Tika apspriests medicīnas personāla trūkums un medicīnas darbinieku, kuri strādā papildus, darba algas. I.Vaivode pastāstīja, ka slimnīca slēdz līgumus ar topošiem ārstiem, kuriem pēc studijām slimnīcā būs jānostrādā vismaz 5 gadi. Patlaban DRS strādā 6 ārsti, kuri izmantojuši minēto iespēju. Tāpat pērnā gada nogalē slimnīcā darbu uzsāka speciālists no Baltkrievijas, tiek veiktas pārrunas ar vēl vienu baltkrievu mediķi.

Neskatoties uz vairākām pozitīvām tendencēm slimnīcas darbā, daudz jautājumu un iebildumu radās deputātam Reinim Jokstam. Viņš uzdeva jautājumus par rezidentiem, mediķu darba algām, kā arī izteica rekomendācijas par iestādes darba organizāciju, bet jāatzīmē, ka atbildes uz minētajiem jautājumiem nevienu neinteresēja. Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētājs Pēteris Dzalbe uzdeva jautājumus par letāliem iznākumiem un to, cik ilgi pacienti gaida hospitalizāciju.

Vicemērs Jānis Dukšinskis atzīmēja, ka slimnīcas darbībā, kura tiešām daudzējādā ziņā ir atkarīga no valsts finansējuma, vērojamas arī pozitīvas tendences.

Savukārt Inta Vaivode, kurai radās iespēja plašāk pastāstīt par iestādes problēmām, paziņoja, ka viņas lūgumi par palīdzību cilvēkiem ar ierobežotām iespējām domāto 5 sanitāro mezglu iegādē un slimnīcas tuvumā esošo ceļu sakārtošanā joprojām ir aktuāli.
 



Написать комментарий