Trasta komercbankas akcionārs: Visi potenciālie, ar Ukrainu saistītie banku klienti tiks rūpīgi pārbaudīti

foto: kpravda.com
foto: kpravda.com

«Pašreiz nozīmīgas pārmaiņas Ukrainas finanšu sektorā vēl nav jūtamas, bet, visticamāk, tā dēvētā kapitāla bēgšana un kapitāla izvešana no Ukrainas tomēr notiks,» tā intervijā laikrakstam Diena sacījis Trasta komercbankas padomes priekšsēdis, lielākais akcionārs Igors Buimisters.

Bankai ir pārstāvniecība arī Ukrainā.

«Nauda, kas piederēja cilvēkiem, kuri bija pie varas Janukoviča laikā, «bēgs» no Ukrainas, respektīvi, naudas īpašnieki vēlēsies savu kapitālu no Ukrainas izvest - vai nu baiļu motivēti, vai arī vienkārši tāpēc, ka būs atstādināti no «barotavām» un vēlēsies pārcelties uz kādu citu Eiropas valsti, turp aizvedot arī savu biznesu. Jau patlaban izskan jautājumi, kā Latvijā var atvērt kontu, kā var saņemt uzturēšanās atļauju, bet domāju, ka ikviena Latvijas banka un arī citu Eiropas valstu bankas ļoti rūpīgi izvērtēs šādu interesi, jo tas ir pašas bankas reputācijas jautājums. Visi potenciālie, ar Ukrainu saistītie, banku klienti tiks rūpīgi pārbaudīti,» intervijā apliecinājis kredītiestādes pārstāvis.

Jautāts, vai netiek plānota bankas pārstāvniecības Kijevā slēgšana, viņš Dienai atbildējis: «Pārstāvniecību noteikti neslēgsim, ja mēs tā rīkotos, tas liecinātu, ka mēs Ukrainai neticam, bet - tieši pretēji - mēs šai valstij ticam. Ukraina turpinās dzīvot un attīstīties. Tieši tagad gaidāms, ka daudzas citas valstis un starptautiskās institūcijas Ukrainai sniegs atbalstu. Starptautiskā Valūtas fonda pārstāvji jau pauduši gatavību atbalstīt Ukrainu. Domāju, ka arī daudzas Eiropas valstis Ukrainai sniegs atbalstu, pat izstrādās situācijai atbilstošas palīdzības programmas.»

Kā vairākkārt vēstīts, Krievija kopš februāra beigām okupējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Otrdien Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja līgumu par Krimas aneksiju.


Написать комментарий