Daugavpils pilsētas domes stipendijas nav pieprasītas jauno ārstu vidū

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pērnā gada nogalē apstiprinātā topošo ārstu iespēja pēc rezidentūras beigām strādāt Daugavpils valsts medicīnas iestādēs un saņemt pašvaldības stipendiju pagaidām nav pieprasīta.

Atgādināsim, ka pilsētas Domes deputātu pieņemtie grozījumi noteikumos par stipendijas piešķiršanu jauniem mediķiem paredz, ka rezidentiem būs jāslēdz līgums ar medicīnas iestādi, kurā viņi strādās 5 gadu laikā pēc rezidentūras beigšanas. Stipendija sastādīs 220 eiro mēnesī bez nodokļu nomaksas, tā tiks piešķirta visam rezidentūras laikam.

Tomēr, pēc vicemēra Jāņa Dukšinska vārdiem, pagaidām minētās stipendijas saņemšanai neviens nav pieteicies, kas, pēc vicemēra domām, varētu būt saistīts ar to, ka cilvēki par informēti par šo iespēju. Lai labotu situāciju, ar Rīgas Stradiņa universitāti tiek apspriesta iespēja noslēgt memorandu par sadarbību, kuras ietvaros pilsētā tiks piesaistīti jaunie ārsti.

Tāpat J.Dukšinskis atzīmēja, ka Daugavpils reģionālā slimnīca pēdējo gadu laikā piedāvā jauniem ārstiem stipendiju rezidentūras laikā. Tomēr, pēc vicemēra domām, topošie ārsti par iespēju saņemt stipendiju jāinformē vēl agrāk.

Atbildot uz jautājumu, kāpēc iespēja saņemt pašvaldības stipendiju nav pieprasīta, J.Dukšinskis atzīmēja, ka diez vai tas ir stipendijas apmēra dēļ. Pēc viņa domām, liela loma ir arī gaisotnei, kas valda medicīnas iestādē, kura cenšas piesaistīt jaunu darbinieku.

Savukārt vicemērs Pēteris Dzalbe jautājuma apspriešanas gaitā apliecināja slimnīcas vadībai, ka pašvaldība ir gatava nodrošināt jaunos speciālistus ar dzīvokli, jo tas esot viens no galvenajiem jautājumiem, ar kuru saskaras ārsti, kuri apsver domu strādāt Daugavpilī.


Написать комментарий