Pamesto ēku skaits Daugavpilī nesamazinās

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils teritorijā gandrīz nav pašvaldībai piederošo pamesto ēku, tiek ziņots pašvaldības atbildē uz mūsu ziņu portāla rakstveida pieprasījumu.

Visas ēkas esot uzskaitē, dažas netiek ekspluatētas un atrodas avārijas stāvoklī, ziņo pilsētas Dome. Ēkas Mihaila ielā 10 un Imperatora ielā 1 esot iekonservētas, ēkas Sakņu ielā 35, Aiviekstes ielā 1, „Dzīvojamo māju 2,7 km” šogad plānots nojaukt. Savukārt ēkas Ūdens ielā 24, Šūņu ielā 1, Parka ielā 2 un Ezeru ielā 20 tiks atsavinātas.

Pašvaldība ziņo, ka pilsētas domes mājas lapā var saņemt informāciju par ēkām, kuras Dome pārdod vai iznomā. Saskaņā ar mājas lapā pieejamo informāciju, aprīlī izsolē piedāvās iznomāt ēku Rēzeknes ielā 13A un Miera ielā 66-1C. Tāpat piedāvā iznomāt radošās darbnīcas Enerģētiķu šķērsielā 6, kā arī vienstāva un divstāvu ēkas Varšavas, Tartu, Saules, Aizpilsētas, Ventspils, Parādes ielās.

Būvvaldes rīcībā esot informācija par 48 privātēkām Daugavpils teritorijā, kuras ir pamestas vai netiek uzturētas pienācīgā kārtībā.

Atgādināsim, ka 2011.gadā pilsētas vadība pievērsās pilsētā esošo pamesto ēku sakārtošanai. 2012.gada pavasarī Domē ziņoja, ka pašvaldība esot veikusi pamesto ēku revīziju un „melnajā sarakstā” esot iekļautas vairāk nekā pussimts ēkas. Tika skaidrots, ka ar minēto sarakstu tiek strādāts, sakārtoti objekti no tā tiek izsvītroti, tiek iekļauti jauni objekti.

Izrādās, ka Daugavpilī esošo pamesto ēku saraksts 3 gadu laikā īpaši nesamazinājās.
 


Написать комментарий