Jaceņuks aicināja nesteigties ar vīzu režīma ieviešanu ar Krieviju

foto: zn.ua
foto: zn.ua

Augstākās radas ieceltais Ukrainas valdības vadītājs Arsēnijs Jaceņuks palūdza Kijevu nesteigties ar vīzu režīma ieviešanu ar Krieviju un pāreju uz ārzemju pasēm.

„Te vajag septiņas reizes nomērīt un vienu reizi nogriezt. Diez vai šāda Ukrainas puses iniciatīva no ietekmes uz Krievijas Federāciju redzes viedokļa būs efektīva”, – viņš paziņoja.

Turklāt pēc viņa vārdiem šai „problēmai ir svarīga humanitāra nozīme, jo bezvīzu režīma saglabāšanā ir ieinteresēts liels Ukrainas pilsoņu skaits, pirmkārt, mūsu valsts Austrumos un Dienvidos, kuri brauc peļņā uz Krieviju, vai viņiem Krievijā dzīvo radinieki”.

Atgādināsim, ka trešdienas vakarā Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padome uzdeva Ārlietu ministrijai ieviest vīzu režīmu ar Krieviju.

Atzīmēsim, ka pēdējā laikā Ukraina spēra vairākus soļus, lai padarītu stingrāku kontroli uz Krievijas robežas, neļaujot Krievijas pilsoņiem nokļūt Ukrainas teritorijā. Tā, Ukrainas Valsts robežsardze 4. martā uzsāka operāciju „Robeža” ar mērķi nepieļaut provokatoru iebraukšanu Ukrainā. Bet galvenokārt Ukrainas varas iestādes neielaiž valstī MIL pārstāvjus, – ziņo vz.ru.

Bet 9. martā Arsēnijs Jaceņuks uzdeva Valsts robežsardzei veikt personu, kuras pārvietojas Krimas virzienā, papildkontroli.
Turklāt „Aeroflot” pilotus atteicās ielaist Ukrainas teritorijā, lai atpūstos pēc lidojuma.   


Написать комментарий