Pavasaris Daugavpilī sāksies ar džeza festivālu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daudziem no mums pavasaris asociējas ne tikai ar siltu un saulainu laiku, bet arī ar labu noskaņojumu un patīkamām lietām, piemēram, labu mūziku.

Viens no tās paveidiem ir džezs, kuru raksturo gan maigums un uzstājība, gan disharmonija un izcila harmonija, kas tik ļoti atspoguļo nepastāvīgu pavasarīgu laiku un cilvēku noskaņojumu.

Daugavpilī pavasaris parasti sākas ar džeza skaņām. Reizi divos gados mūsu pilsētā tiek rīkots džeza mūzikas festivāls „Jazz Joy Spring”. Pērn iespēja triju dienu laikā izbaudīt kvalitatīvu mūziku izcilu mūziķu izpildījumā bija piesaistījusi daudzus pilsētniekus.

Festivālā uzstājās pianiste Keiko McNamaru (Japāna), Maskavas džeza kvintets Mihaila Sudžana vadībā (Krievija), Siguldas bigbends, dziedātāja Diāna Pīrāgs.

Šogad džeza festivāla rīkotāja Irina Grīnberte nolēma turpināt tradīciju un sagaidīt pavasari džeza ritmos. Piektdien, 21.martā, Vienības nama koncertzālē notiks jauniešu džeza koncerts, kurā piedalīsies ap 20 pilsētas kolektīviem un vairāk nekā 100 izpildītāji.

„Priecē, ka mūsu pilsētā ir tik daudz džeza mūzikas cienītāju. Nākamgad plānojam organizēt vērienīgu džeza konkursu, bet šis koncerts ir savdabīga sagatavošanās lielākam pasākumam”, pastāstīja I.Grīnberte.

Koncertā piedalīsies vairāki mūsu pilsētas vokālisti un muzikālie kolektīvi, tostarp Daugavpils 13.vidusskolas diksilends Arnolda Grīnberta vadībā,  Daugavpils Mūzikas vidusskolas skolotājas Elīnas Bambānes audzēkņi, Latviešu kultūras centra džeza ansambļi un daudzi citi. Koncerta dalībnieku vecums ir ļoti dažāds – no 10 līdz 25 gadiem.

Koncertā skanēs gan klasiskais džezs, gan slaveno autoru skaņdarbi mūsdienīgā apdarē. Koncerts sāksies plkst.18:00. Ieeja – bez maksas.

Savulaik Lūiss Ārmstrongs teica, ka džezu nav iespējams izskaidrot, tas jājūt un jāsaprot, jo tā pretrunīgumā slēpjas īpaša pievilcība un melodiskums. Tādēļ izmantojiet iespēju izbaudīt labu un kvalitatīvu mūziku skaistajā pavasarīgajā dienā.


Написать комментарий