Ukrainā līdzekļus armijai vāc ar īsziņu palīdzību 1

foto: PantherMedia/Scanpix
foto: PantherMedia/Scanpix

Ukrainā uzsākta akcija, kas iedzīvotājiem, izmantojot paaugstinātas maksas īsziņas un zvanus, ļauj ziedot naudu bruņoto spēku vajadzībām, atsaucoties uz informācijas tehnoloģiju (IT) portālu "The Verge", ziņo "Nozare.lv".

Ukrainas aizsardzības aģentūra sākusi izplatīt informāciju par telefona numuriem, uz ko piezvanot vai nosūtot īsziņu armijas vajadzībām tiek ziedotas piecas grivnas (aptuveni 35 eiro centi). Patlaban Ukrainas amatpersonas esot izplatījušas informāciju, ka saziedoti aptuveni 375 000 dolāru (aptuveni 270 000 eiro).

Paredzams, ka savāktie līdzekļi varētu tikt izlietoti Krimas apgabalā esošo militārpersonu un viņu ģimeņu pārvietošanai un nomitināšanai citur Ukrainā. Kā vēsta laikraksts "The New York Times", Ukrainai varētu būt nepieciešams pārmitināt ap 25 000 cilvēku.

Saskaņā ar oficiālu informāciju, Krimas apgabalā notikušajā strīdīgajā referendumā iedzīvotāji pauduši atbalstu teritorijas pievienošanai Krievijas Federācijai. Tā kā Krievijai nedraudzīgajai Ukrainai Krimā izvietotas vairākas karabāzes, tur esošās militārās tehnikas un personāla turpmākais liktenis ir neskaidrs.


Написать комментарий

ak Dievs, nu gan bomzhu valsts... Butu priecajushies, ka kads vinus atbrivo no teritorijaam, kuras nespej parvaldit un apkopt. Lai nu ka Krievijaa buutu bardaks, bet Ukrainaa tas ir 2x lielaaks. Tur tieshaam ir vaaks!