Rastorgujevs sasniedz personisko rekordu Pasaules kausa posmos sprintā

foto: AFP/Scanpix
foto: AFP/Scanpix

Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs ceturtdien Norvēģijā sasniedza savu labāko rezultātu karjerā Pasaules kausa posmos sprintā.

Rastorgujevs 10 kilometru sprintā šaušanā pieļāva vienu kļūdu, taču ļoti ātri slēpoja un izcīnīja piekto vietu. Līdz šim viņa labākais sasniegums sprintā bija devītā vieta, bet viņa karjeras labākais rādītājs Pasaules kausa posmos ir ceturtās vietas pa reizei 12,5 kilometru iedzīšanā un 20 kilometru individuālajā distancē.

Rastorgujevs vienīgo kļūdu pieļāva pirmajā šaušanā, pēc kuras ieņēma tikai 35.vietu, taču tobrīd viņš līderim Jakovam Fakam zaudēja tikai 36,6 sekundes. Līdz šaušanai Rastorgujevs bija pakāpies jau uz 22.vietu, otrajā šaušanā bija precīzs un bija piektais pēc otrās šaušanas. Līdz finišam Rastorgujevs palielināja pārsvaru pār tuvākajiem konkurentiem, bet priekšā esošos sportistu rezultātiem nespēja pietuvoties, ieņemot piekto vietu.

Par sacensību uzvarētāju kļuva Faks, kurš bija ātrākais arī ar vienu kļūdu šaušanā. Otro vietu ar precīzu šaušanu izcīnīja bija krievs Jevgeņijs Garaničevs (+13,9 sekundes), bet trešais bija zviedrs Bjerns Ferijs (bez kļūdām, +14,3 sekundes). Rastorgujevs uzvarētājam zaudēja 25,5 sekundes.


Написать комментарий