Šogad Zatlers neapmeklēs “Jauno Vilni” Putina dēļ

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Kādreizējais Valsts prezidents un tagadējais Saeimas deputāts Valdis Zatlers (RP), kurš savulaik vairākus gadus Rīgas pilī uzņēma konkursa "Jaunais vilnis" rīkotājus un dalībniekus, šogad Vladimira Putina politikas dēļ neapmeklēs šo pasākumu, ziņo laikraksts Diena.

Zatlers arī uzskata, ka tam konkursam Jūrmalā nav jānotiek.

"Šobrīd robežšķirtne ir tas, kā Krievija rīkojas attiecībās ar savu kaimiņvalsti un ļoti radniecīgo slāvu tautu ukraiņiem, atņemot viņiem teritorijas un iznīcinot ekonomiku savu impērisku vai hipertrofētu nākotnes mērķu vārdā. Tā jau vairs nav Krievija kā Krievija - tā ir Putina Krievija," sarunā ar portālu Diena.lv komentēja Zatlers.

Krievijas rīcība Ukrainā atgādinot 30.gadu beigas Viduseiropā ar Austrijas un Polijas pievienošanu hitleriskajai Vācijai, teica eksprezidents.

Šajā kontekstā "jebkurš "nē", ko mēs šobrīd sakām Krievijai, palīdzēs krievu tautai atgūties", pārliecināts ir Zatlers. "Šis nav tas brīdis, kad sports vai kultūra nedrīkst tikt jaukti ar politiku. Tas tiešām ir biedējoši un nevajag gaidīt, ka Putins pats pateiks "nē" "Jaunajam vilnim", to vajag nolemt pasākuma rīkotājiem un partneriem Latvijā."

Zatlers arī norādīja, ka pats ir atbalstījis "Jaunā viļņa" norises, devies uz tā atklāšanas koncertiem un pieņēmis rīkotājus Rīgas pilī, jo uzskatījis to par pasākumu, kas ir finansiāli izdevīgs Jūrmalai un paticis daudziem Latvijas iedzīvotājiem, jo "principā ir viens liels televīzijas šovs".

"Tas bijis iespējams normālos apstākļos, nevis šajā brīdī, kad Krievija ignorē jebkuras starptautiskās normas," vienlaikus uzsvēra politiķis. "Tas jau nav "nē" krievu kultūrai vai šovbiznesam. Tas ir "nē" Putinam un tai politikai, ko viņš realizēja Ukrainā," uzsvēra Zatlers.

Uz jautājumu, vai tad, ja "Jaunais vilnis" tomēr notiks, Zatleru tā apmeklētāju vidū nevarēs ieraudzīt, viņš atbildēja: "Simtprocentīgi - nē."


Написать комментарий