R. Strode: Kādēļ J. Careva darba grupa nenorādīja, ka „Daugavpils siltumtīkli” var būt cietušie?

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā jau tika ziņots, vairākums Daugavpils domes Finanšu komitejas deputātu 20. martā pieņēma lēmumu uzdot uzņēmumam „Daugavpils siltumtīkli” piedalīties krimināllietā kā cietušajai pusei, paziņojot par materiālajiem zaudējumiem ne mazāk kā 138 418,48 eiro apmērā, kuri pēc KNAB uzskatiem radās 2012. gadā kaitīgo vielu izmešu atmosfērā kvotu pārdošanas rezultātā, par zemāku cenu nekā tajā periodā bija biržā.

Šis jautājums komitejā tika izskatīts kā papildjautājums un, lēmuma apspriešanas gaitā daudziem tautas kalpiem, tai skaitā Ritai Strodei, radās jautājumi. Viņa uzdeva jautājumu, kādēļ darba grupa Jevgeņija Careva vadībā, kura 3 mēnešus pārbaudīja uzņēmuma „Daugavpils siltumtīkli” darbību, neieteica uzņēmumam darboties kā cietušajai pusei?

Tāpat Rita Strode pajautāja, kādēļ bija jāgaida KNAB vēstule, lai pieņemtu šo lēmumu, tomēr principā atbildēja sev pati, atzīmējot, ka šī jautājuma darba grupas atskaitē nebija.

J. Carevu aizstāvēja Pēteris Dzalbe, kurš aicināja deputātus pievērst uzmanību tam, ka KNAB vēstulē tiek ziņots, ka lēmums attiecas tieši uz to, par ko runā J. Carevs. Pats J. Carevs atzīmēja, ka deputāti, kuri nepiekrīt šim lēmumam, var par to nebalsot.

Rita Strode atzīmēja, ka pirms kvotu pārdošanas notika izsole, tādēļ uzņēmumā jābūt šīs izsoles dokumentiem, tai skaitā arī par to, kas bija komisijā un kādi lēmumi tika pieņemti. Deputāte norādīja uz to, ka šie dokumenti var precizēt situāciju pirms tam, kad lēmums tiks nodots galīgai apstiprināšanai. 


Написать комментарий