Sochin klub jaunie karatisti cienīgi un pārliecinoši uzstājās starptautiskajā turnīrā Polijā

foto: Sergejs Ivaņko
foto: Sergejs Ivaņko

Vairākas dienas, no 14. marta līdz 16. martam Polijā Vroclavas pilsētā notika ikgadējais starptautiskais karatē turnīrs „Funakoshi Cup”, kura patrons bija ASV 10. dana īpašnieks Kenets Funakoši.

Turnīrā piedalījās apmēram 300 sportisti no Polijas, Lietuvas, Krievijas un Latvijas, kuri bija ļoti izglītoti pretinieki gan tehnikas, gan taktikas ziņā. Turnīra notika pēc WKF noteikumiem, kas pats par sevi jau nosaka tā nopietnību un sarežģītības pakāpi, bet balvas tika noteiktas 47 kategorijās.

Mūsu valsti turnīrā pārstāvēja Sochin karate klub sportisti trenera Sergeja Ivaņko (3. dans) vadībā. Kā viņš pastāstīja portālam Gorod.lv, kluba sportisti turnīrā uzstājās cienīgi un pārliecinoši.

Kumite kategorijā kluba pārstāvis Nikolajs Romancevičs jau pirmajā cīņā pārliecinoši uzvarēja poli (5–0), bet pēc tam ļoti prasmīgi uzvarēja Krievijas sportistu 5–2. Tālāk vairākās cīņās Nikolajs uzvarēja Lietuvas un Polijas sportistus. Finālā Nikolajs uzvarēja Krievijas pārstāvi un kļuva par turnīra uzvarētāju, saņēma kausu un zelta medaļu.

Kata kategorijā Nikolajs Romancevičs parādīja savu meistarību, bet diemžēl ieguva tikai trešo vietu.

Kumite kategorijā Deniss Kuranovs pārliecinoši uzvarēja visus savus 18 pretiniekus un iekļuva finālā, ar lielu pārsvaru uzvarot pārējos sportistus (6–0,5–0). Pienācīgi izturēja sarežģīto un dramatisko cīņu ar poli un kļuva par kausa un zeltas medaļas ieguvēju.

Šajā kategorijā arī Armands Grosbergs uzstājās cienīgi un ieguva bronzas medaļu, sacenšoties ar ļoti stipriem pretiniekiem.

Kata kategorijā Aleksandra Lebedeka sacentās ar Polijas, Lietuvas un Krievijas sportistēm un ieguva bronzas medaļu.

Alisa Ivaņko un Egita Dobrovoļska Kata kategorijā pārliecinoši uzvarēja pirmajā kārtā, bet pēc tam piekāpās savām pretiniecēm, iekļūstot stiprāko desmitniekā. 

Amerikāņi Kenets Funakoši (10. dans) un Ārons Bukers (6. dans), kā arī Anglijas un Norvēģijas karatē izlases treneris Otto Vaine (5. dans) vadīja speciālus apmācību seminārus. No sešiem treniņiem četros piedalījās Sochin karate klub sportisti.

Pēc visu turnīra dalībnieku domām seminārs bija interesants un produktīvs. Sportisti „slīpēja” Kata tehniku, izkopa kāju un roku sitienu kombinācijas, kā arī Kumite taktiku un stratēģiju. Turklāt ar treneri Otto sacentās divi mūsu sportisti: Alisa Ivaņko un Nikolajs Romancevičs.

Brīvajā laikā Sochin karate klub sportisti iepazinās ar senās Vroclavas pilsētas ievērojamām vietām, labprāt pastaigājoties pa tās viduslaiku ieliņām un tiltiem, kuru pilsētā ir 150.

Sochin karate klub pateicas visiem, kuri palīdzēja organizēt braucienu uz Poliju: pilsētas vadībai pirmā vicemēra Jāņa Dukšinska personā, Izglītības pārvaldes vadītājai Marinai Isupovai, Aleksandram Isakovam un Sochin karate fanu klubam, Romanceviču un Grosbergu ģimenēm.



Написать комментарий