Daugavpils teātrī nepieciešams nomainīt interjeru

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes deputātu apstiprināšanai nodots lēmuma projekts par Latviešu kultūras centra (LKC) pamatbudžeta izdevumu un ieņēmumu tāmes koriģēšanu, kas ļaus dažu teātra telpu remontam un foajē interjera maiņai novirzīt 14 tūkst. eiro.

LKC vadītāja Regīna Osmane paskaidroja, ka interjera maiņa esot nepieciešama, jo ir mainījies pats teātris, tā darba process, iestudējumi, kuri notiek ne tikai uz skatuves, bet arī zālē, foajē, tādēļ jānomaina interjers pirmā un otrā stāva foajē.

Veicot ēkā remontu, pirmajā stāvā tika atstāts neskarts flīžu segums, kas tagad jānomaina pret mīksto segumu. R.Osmane paziņoja, ka mēģinājumu un iestudējumu laikā pa pašreizējo segumu staigājošie cilvēki traucē radošo procesu, par ko bieži sūdzas teātra valdes loceklis un režisors Oļegs Šapošņikovs, tādēļ interjera maiņa esot nepieciešama teātra darbības nodrošināšanai.

Tāpat foajē tiks nomainīti aizskāri, jo logiem jābūt tumšākiem, R.Osmane paskaidroja, ka radoši cilvēki esot savdabīgi un esot grūti kaut ko iebilst sakarā ar radošo procesu.

Teātris esot iesniedzis vēlamā interjera skices, un, pēc LKC direktores vārdiem, tās esot ļoti interesantas. Deputātiem paziņoja, ka arī teātris ieguldīs līdzekļus nepieciešamajos pasākumos, kuri tiks veikti turpmākajos gados.


Написать комментарий