PAS „Daugavpils siltumtīkli” vadītājs neuzskata par nepieciešamu caurskatīt 7 gadus vecu lietu par kvotu pārdošanu 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

27.martā Daugavpils pilsētas deputātiem būs jāpieņem gala lēmums, saskaņā ar kuru PAS „Daugavpils siltumtīkli” tiks uzdots iesaistīties krimināllietā kā cietušai personai, lūdzot piedzīt zaudējumus 138 418,48 eiro apmērā, kuri, pēc KNAB viedokļa, radās laika posmā no 2012.gada 14.augusta līdz 20.septembrim, kad pašvaldības uzņēmums pārdeva emisijas kvotas par cenu, kas bija zemāka, nekā biržā.

Portāls Gorod.lv griezās pie uzņēmuma vadītāja Andreja Kuzņecova ar lūgumu komentēt Domes lēmumu, kā arī izteikt viedokli par to, vai nebūtu nepieciešams caurskatīt citu lietu par kvotu pārdošanu 2007.gadā, kad, pēc speciālistu domām, pilsēta arī cieta zaudējumus.

Sakarā ar to, ka A.Kuzņecovs nepiedalījās jautājuma apspriešanā, viņš nolēma atturēties no komentāriem, bet apstiprināja, ka darbojās komisijā, kura pieņēma lēmumus saistībā ar 2012.gadā rīkoto izsoli, un procedūra tika organizēta pareizi. A.Kuzņecovs paskaidroja, ka izolē tika izsolīti biržu un brokeru pakalpojumi, nevis nomaiņas cena, procedūra esot bijusi atklāta.

Izrādījās, ka uzņēmuma vadītājam nebija zināms, ka PAS „Daugavpils siltumtīkli” uzdos iesaistīties krimināllietā, jo KNAB ieteica to izdarīt pašvaldībai.

A.Kuzņecovs atzīmēja, ka Domes pieņemtais lēmums tiks izpildīts. Ja KNAB ir norādījis zaudējumu summu, šis jautājums ir gandrīz atrisināts un minētā summa netiks apstrīdēta, atzīmēja uzņēmuma vadītājs.

Atbildot uz jautājumu, vai šajā gadījumā nebūtu nepieciešams caurskatīt arī citu lietu par kvotu pārdošanu un pārbaudīt, vai pilsēta ir cietusi zaudējumus, A.Kuzņecovs paziņoja, ka diez vai tas ir nepieciešams.

Atgādināsim, ka 2007.gadā pilsētas plašsaziņas līdzekļi rakstīja par to, ka 2006.gadā PAS „Daugavpils siltumtīkli” bija iedalījusi 280 tūkst. kvotu. PAS „Daugavpils siltumtīkli” bija nepieciešami aptuveni 170-180 tūkst. kvotu, pārējās bija plānots pārdot konkursa rezultātā. Viena kvota maksāja 24 eiro, t.i., kopējā summa varēja sastādīt 2 milj. 400 tūkst. eiro, bet PAS „Daugavpils siltumtīkli” valdes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis nesteidzās un gaidīja izdevīgāko cenu. Rezultātā decembrī kvotas tika pārdotas par 6 eiro par vienu kvotu, tādējādi pilsētas zaudējumi sastādīja 1 milj. 800 tūkst. eiro.

2009.gada oktobrī raidījumā „Bez cenzuri” J.Lāčplēsis paziņoja sekojošo: „Pašvaldība – mērs vai vicemērs – nekad nepieņēma lēmumu par kvotu pārdošanu. Ar kvotu pārdošanu nodarbojās PAS „Daugavpils siltumtīkli”... Uzņēmums ievēro savus noteikumus... Protams, kvotu cenas bija nepastāvīgas... Uzskatot, ka Lāčplēsis bija spējīgs novest līdz sabrukumam starptautisko emisijas kvotu tirgu, mani jāsalīdzina ar Sorosu!”.
 


Написать комментарий

labs laiks pagājis no brīža kad Lāčplēši ielika pilsētas mēra amatā:Mo labu pilsētas iedzīvotājiem ir izdarījuši šī dome Lāčplēša vadībā.Tikai tenkas un rakšānās mēslos.Pašam nekādu ideju.Pilsēta grimst purvā. Mērs izsktās netiek ar darbu galā.