Latvijas amatierteātri Daugavpilī cīnīsies par titulu „Gada izrāde”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēdējos gados martā Daugavpils novada Kultūras centrs rīko Latvijas amatierteātru iestudējumu skati „Gada izrāde”.

Sestdien, 29.martā, no plkst.10:00 līdz 21:00 skatītāji tiek aicināti uz sešām izrādēm, kuras piedāvās amatierteātri no Daugavpils, Krāslavas, Līvāniem, Valkas un Alūksnes. Ieeja bez maksas.

Izrādes vērtēs teātra zinātniece, mākslas zinātņu doktore Līga Ulberte, režisors Arnis Ozols, aktieris, dramaturgs, režisors Ēriks Vilsons.

Daugavpils novada kultūras centra teātra trupa „Trešais variants” piedāvās skatītājiem pārdomāt savu dzīvi un sākt no jauna: bez naida, skaudības un niknuma. Izrāde „Dzimumdienas rītā” tapusi pēc Andreja Upīša literārā darba motīviem, tās režisore – Inta Uškāne.

Krāslavas kultūras nama amatierteātris aicina skatītājus uz Voldemāra Varslavāna režisēto izrādi „Krustmāte Jūle no Tūles” pēc Paula Reimaņa lugas motīviem.

Valkas pilsētas teātra izrāde divās valodās – latviešu un krievu – ir veltīta leģendārai franču dziedātājai Edītei Piafai. Lugas autore ir pazīstama krievu dramaturģe, scenāriste, bērnu rakstniece, mākslas zinātniece Ksenija Dragunska.

Ābeļu amatierteātris piedāvās izrādi „Trīsarpus atraitnes” pēc Andra Niedzviedza literārā darba motīviem, bet Aknīstes amatierteātris pastāstīts par kaimiņu būšanu.

Amatierteātru skati plkst.21:00 noslēgs Līvānu novada Kultūras centra amatierteātra izrāde „Burvis un puķes” pēc Rūdolfa Blaumaņa lugas.

30.martā skate turpināsies Rēzeknē.
Plašāka informācija pieejama pa tālr. 65431867, 26362572. 

 


Написать комментарий