Basketbols: DU skaistā un ātrā spēlē samet 102 punktus

foto: sportaparvalde.lv
foto: sportaparvalde.lv

Ļoti pārliecinošu spēli Jaunajā Sieviešu basketbola līgā aizvadījušas Daugavpils Universitātes meitenes. Iemetot 102 punktus, DU ar 40 punktu pārsvaru pārspēja „+30”, ziņo Sporta pārvaldes portāls.

DU sestdien savā laukumā uzņēma vienas no savām tiešajām konkurentēm par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs „+30”. Šīs komandas sastāvā spilgtākā zvaigzne ir bijusī ilggadējā Latvijas izlases spēlētāja Ilze Ose-Hlebovicka. Atsevišķās epizodēs Hlebovicka demonstrēja savu augsto līmeni un pieredzi, tomēr pretiniecēm reālu izredžu uz panākumu nebija.

Jau spēles pirmā ceturtdaļa izvērtās ļoti rezultatīva un tādā spēlē DU jutās kā zivs ūdenī. Spēlējot ātri un metot precīzi, DU ātri vien izvirzījās vadībā. Vadība viešņām tā arī ne brīdi netika atdota, bet pirmajā puslaikā arī „+30” uzbruka precīzi, tādēļ tālu aizskriet no pretiniecēm neizdevās.

Otrajā puslaikā „+30” manāmi pagura, ko droši izmantoja DU. Dodot iespēju spēlēt visām pieteiktajām basketbolistēm, DU izpildīja skatītāju pieprasīto uzdevumu – gūt 100 punktus. Simto punktu ar tālmetienu iemeta Olga Lakomko.

25 punktus mūsu komandas labā iemeta Santa Baltace, kura izcīnīja arī 11 bumbas zem groziem. 20 punkti un 15 bumbas zem groziem Jūlija Vavilova. Lakomko kontā 18 punkti, 15 punkti un astoņas rezultatīvas piespēles Laurai Gribustei un 14 punkti Tatjanai Savickai.

12 spēlēs DU 10 uzvaras, kas dod otro vietu turnīra tabulā cīņā par 7.-14. vietu.


Написать комментарий