Turcija notriekusi Sīrijas iznīcinātāju

foto: AP/scanpix
foto: AP/scanpix

Turcijas gaisa spēki svētdien notriekuši Sīrijas kaujas lidmašīnu, kura esot ielidojusi Turcijas gaisa telpā, atsaucoties uz Turcijas paziņojumiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

Incidents noticis apkārtnē, kur Sīrijas valdības spēki un nemiernieki cīnās par kontroli pār robežpārejas punktu.

"Sīrijas lidmašīna pārkāpa mūsu gaisa telpu. Mūsu F-16 pacēlās un notrieca šo lidmašīnu. Kāpēc? Jo, ja tu pārkāp manu gaisa telpu, mūsu pliķis par to būs spēcīgs," svētdien uzrunā savu atbalstītāju mītiņā paziņoja Turcijas premjers Redžeps Tajips Erdogans.

Tikmēr Sīrijas mediji, atsaucoties uz militāriem avotiem, ziņo, ka Turcija uzbrukusi lidmašīnai, kas atradusies Sīrijas teritorijā, un Ankaras rīcību sauc par "kliedzošu vardarbību".

Sākotnējās ziņas no notikuma vietas liecina, ka notriektā lidmašīna nokritusi Sīrijas teritorijā, norāda Londonā bāzētā aktīvistu grupa "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija". Pilotam izdevies katapultēties, liecina kāds ziņojums.

Turcijas robežai pavisam tuvojušies divi Sīrijas iznīcinātāji "MiG", kas četras reizes brīdināti, lai neielido Turcijas gaisa telpā, ziņo turku mediji. Viens no iznīcinātājiem apgriezies, bet otrs turpinājis ceļu Turcijas gaisa telpā, tāpēc pacelti divi turku iznīcinātāji, kas robežpārkāpēju notriekuši.


 


Написать комментарий