Jauniešu nodarbinātības problēmas risināšanai Daugavpilī pilsētas dome realizēs grantu programmu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

20.martā Daugavpils pilsētas domes Finanšu komiteja pieņēma lēmumu par Komercbankas ziedojuma 10 tūkst. eiro apmērā pieņemšanu. Minētie līdzekļi domāti grantu programmas „Impulss” realizēšanai.

Minētās programmas mērķis ir jaunu uzņēmumu dibināšanas un paplašināšanas veicināšana. Programmas realizēšanai pilsētas dome iedalīs 40 tūkst. eiro. Jautājumus par finansējuma piešķiršanu lems komisija, kuras sēdes notiks vismaz reizi mēnesī. Bankas un Domes sadarbības līgums būs spēkā līdz tā izpildei vai līdz 2014.gada beigām, par līguma izpildi rūpēsies Attīstības departaments.

Biznesa attīstības nodaļas vadītājs Vladimirs Nadeždins paskaidroja, ka konkursa ietvaros atbalsts tiks sniegts juridiskām personām, kuras reģistrētas vismaz pirms diviem gadiem, vai fiziskām personām, kuras granta saņemšanas gadījumā reģistrēsies Daugavpilī.

Daugavpils vicemērs Dmitrijs Rodionovs paziņoja portālam Gorod.lv, ka grantu programmas izstrādē piedalījās Jaunatnes departaments, kura vadītājs savulaik bija viens no minētā projekta iniciatoriem.

Jaunatnes departamenta vadītājs Teodors Bikovskis pastāstīja, ka minētā grantu programma palīdzēs biznesa idejai saņemt aizņēmumu vai investīciju kapitālu, piemēram, Biznesa inkubatora atbalstu.

„Ideja atbalstīt jaunus pilsētas uzņēmējus pirmo reizi izskanēja 2011.gadā Pirmā Investīciju foruma ietvaros, kas bija veltīts jauniešu problēmām. To apspriešanas gaitā kļuva skaidrs, ka ikvienas uzņēmējdarbības idejas īstenošanai nepieciešams starta kapitāls, kura jauniešiem parasti nav un nevar būt. Un tika runāts, ka pašvaldība uz konkursa pamata varētu sniegt viņiem atbalstu.

Diemžēl problēmas bija arī ar jauniešu aktivitāti – tika daudz runāts par palīdzības nepieciešamību, bet pilota projektu iesniegšana daudziem sagādāja grūtības. Cerējām uz DU Juridiskās palīdzības un uzņēmējdarbības atbalsta centru, bet mūsu cerības netika attaisnotas. Nedaudz rezultatīvāka bija sadarbība ar jauniešu organizācijām, kuras risina ar uzņēmējdarbību saistītus jautājumus, – JCI Latgale, D-Juno, Tavai nākotnei, tāpat sadarbībai pieteicās jauni uzņēmēji, kuri bija gatavi dalīties pieredzē”, pastāstīja T.Bikovskis.

Pašvaldība un Attīstības departaments apsprieda minēto ieceri un nolēma, ka jāuzsāk konkursa dokumentācijas izstrāde. Tas tika uzdots Biznesa attīstības nodaļas vadītajam Vladimiram Nadeždinam, Jaunatnes departamentam un Attīstības departamentam.

Gala lēmums par programmas realizēšanu tiks pieņemts 27.martā.


Написать комментарий