D.Rodionovs: Pieņemot ar PAS „Daugavpils siltumtīkli” saistītos lēmumus, deputāti darbojās kā «balsošanas mašīna»

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes iniciētais lēmums par PAS „Daugavpils siltumtīkli” pieteikšanos krimināllietā cietušās puses statusā un zaudējumu piedzīšana par 2012.gadā realizētajām kvotām piesaistījis pilsētnieku uzmanību.

Vicemērs Dmitrijs Rodionovs paskaidroja portālam Gorod.lv, kāpēc „Saskaņas centra” deputāti 20.martā Finanšu komitejas sēdē nebalsoja par minēto lēmuma projektu.

„Būtu pareizi pirms sēdes nodrošināt deputātus ar nepieciešamiem dokumentiem, lai viņi saprastu jautājuma būtību. Nedomāju, ka kāds no deputātiem vispār saprata, par ko bija runa. Deputātus atkal izmantoja kā „balsošanas mašīnu”, kas, manuprāt, nav pieņemami. Mēs ticam KNAB, mums zināms, ka ir uzsākta krimināllieta, bet vēlamies iedziļināties šajā jautājumā, lai pieņemtu pareizo lēmumu. 

Tomēr, ja lēmuma projektu deputātiem iesniedz dienu pirms balsošanas, fiziski nav iespējams tikt ar visu skaidrībā. Manuprāt, būtu pareizi nedēļu iepriekš paziņot, ka tiks skatīts konkrēts jautājums, lai visi deputāti varētu to izpētīt. Pēc manām domām, nav pareizi, ka Daugavpils pilsētas pašvaldībai svarīgie jautājumi izskatīšanai tiek virzīti dienu pirms sēdes.

Tāpat, žēl, ka sēdē nepiedalījās PAS „Daugavpils siltumtīkli” vadītājs Andrejs Kuzņecovs, kuram varētu uzdot jautājumus. Šajā gadījumā atkal darbojās „balsošanas mašīna”, un tas nav pieņemami”, pastāstīja Dmitrijs Rodionovs. 

Atbildot uz jautājumu, vai nevajadzētu izskatīt arī jautājumu par kvotu pārdošanu 2006.gadā, vicemērs atzīmēja, ka 24.martā SC deputāti tiksies ar A.Kuzņecovu, lai saņemtu papildus informāciju gan par kvotu pārdošanu 2007.gadā, gan par kvotu maiņu 2012.gadā. „2007.gadā PAS „Daugavpils siltumtīkli” pati pieņēma lēmumu par pārdošanu, bet 2012.gadā tas notika ar brokera starpniecību. Jautājumu joprojām ir daudz: no vienas puses PAS „Daugavpils siltumtīkli” ir vainīga šajā situācijā, no otrās – pieteiksies kā cietusī puse”, atzīmēja D.Rodionovs.
 


Написать комментарий