Iedzīvotāji Straujumas darbu vērtē ar pieciem punktiem no desmit

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Apritējuši divi mēneši, kopš apstiprināta Laimdotas Straujumas veidotā valdība. Latvijas iedzīvotāji savu apmierinātību ar Straujumas darbību Ministru prezidentes amatā desmit punktu skalā vērtē ar pieci.

Vidējais vērtējums, ko saņēmusi Straujuma, ir 5,0 punkti, vadoties pēc 10 punktu skalas, kur 1 nozīmē «ļoti apmierināts», bet 10 – «ļoti neapmierināts», informē pētījumu kompānija TNS.

Drīzāk pozitīvu vērtējumu (7 un vairāk punkti) sniegusi piektā daļa (21%) Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju. Vidēju vērtējumu (5 un 6 punkti) sniegusi trešā daļa (32%) ekonomiski aktīvo iedzīvotāju.

Savukārt 27% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 55 gadiem snieguši drīzāk negatīvu (1 līdz 4 punkti) vērtējumu.

Piektajai daļai (20%) iedzīvotāju nav konkrētas atbildes uz šo jautājumu.

BNN jau vēstīja, ka Saeima 22.janvārī, apstiprināja jauno Laimdotas Straujumas veidoto valdību. Straujuma ir pirmā sieviete Latvijas vēsturē, kura ieņem Ministru prezidenta amatu.

Par uzticības izteikšanu Ministru kabinetam balsoja 64 deputāti, pret bija 27 parlamentārieši, bet atturējās divi deputāti.


Написать комментарий