Žurnālists: Putins centīsies iznīcināt NATO, izdarot spiedienu uz Baltiju 1

foto: theguardian.com
foto: theguardian.com

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ar savām darbībām Ukrainā cenšas sasniegt trīs mērķus, intervijā "Fox News" pastāstījis žurnālists Džordžs Vilss.

Pēc Vila domām, Putins grib nepieļaut "Ukrainas došanos Rietumu virzienā", "savākt" visus krievus, kā arī sagraut NATO, attīstot konfliktu Baltijas valstīs, raksta foxnews.com.

"Ja paklausās Putina retoriku un ieskatās viņa mīmikā, tad, var saprast, ka viņš jūtas lieliski un domā, ka viņš ir ceļā pretī uzvarai. Uzskatu, ka viņam ir trīs mērķi, bet pagaidām viņš nav izpildījis pat minimālo programmu. Programma minimums – panākt to, lai Ukrainas province neuzsāktu oficiālu vai neoficiālu sadarbību ar Rietumeiropu un Eiropas Savienību. Šo mērķi viņš vēl nav sasniedzis un nezinu vai viņš uzskata par vajadzīgu šī mērķa sasniegšanai okupēt visu Ukrainu," sacīja Vilss.

Viņš arī piebilda, ka nedaudz tālākā perspektīvā Putins centīsies savākt visus krievus, kas tagad atrodas ārpus Krievijas, bet 17% no tiem dzīvo Baltijas valstīs.

"Un šeit mēs nonākam līdz viņa galvenajam mērķim – tā ir atriebība, kas ir galvenais šī cilvēka virzītājspēks. Viņš grib iznīcināt NATO, bet, lai to izdarītu, viņam jāizdara spiediens uz Latviju, Lietuvu un Igauniju, kuras ir NATO dalībvalstis. Tādā gadījumā NATO, iespējams, nāksies lemt, cik daudz spēka pielietot pašā Eiropas centrā," piebilda žurnālists.
 


Написать комментарий

jā 1940 gada 16 jūnijs var atkārtoties kad Ulmanim iedeva 9 stundas un17 jūnjā LV iebrauca krievu tanki. .., vai tad mūsu tagadējais ulmanis stāsies pretī krievijai ? viņš tak ir PSRS augstā amatā bijis Valmierā !