Soči pēc olimpiskajām spēlēm kļuvusi par 'spoku pilsētu', vēsta portāls

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Pēc 2014.gada Soču Ziemas olimpiskajām un paralimpiskajāma spēlēm Soči kļuvusi par "spoku pilsētu", vēsta portāls "sports.ru" ar atsauci uz blogu "blogsochi.ru".

Pēc nozīmīgā sporta pasākuma Sočus pametuši desmitiem tūkstošu brīvprātīgo strādnieku, drošības darbinieku, sportistu, kā arī dažādas amatpersonas. Šobrīd Soču jaunceltnes stāv tukšas, un emuāra "blogsochi.ru" galvenais redaktors nofotografējis, kā šobrīd izskatās pilsēta.

Visas bildes var aplūkot šeit.

Soču olimpiskās spēles Krievijai izmaksās 50 miljardus dolāru. Krievijas puse gan taisnojas, ka lielākā daļa izmaksu ir pilsētas infrastruktūras un dažādu komunikāciju modernizēšanai, bet tieši olimpisko būvju celtniecībai atvēlēta budžeta mazākā daļa. "Lauvas tiesu" izdevumu uzņēmās Krievijas valdība, "piemest" nācās arī Krasnodaras apgabala un Soču pilsētas vadībai. Vēl daļu no izmaksām "uz sevi" paņēma uzņēmēji, kuri piedalījās dažādu objektu celtniecībā (piemēram, viesnīcu).

Līdz šim visu laiku dārgākais "sportistu sabraukums" bija 2008.gadā Pekinā, kur Ķīnas valdība Olimpiādes teicamai norisei atvēlēja 44 miljardus ASV dolāru. Bet iepriekšējās Ziemas olimpiskās spēles Vankūverā Kanādas valdībai izmaksāja vien astoņus miljardus ASV dolāru.

 


Написать комментарий