Kijevas centrā “pakaras” žurnālisti

foto: fraza.ua
foto: fraza.ua

Ukraiņu žurnālisti savdabīgi attēlojuši vārda brīvības problēmu medijos. Vadošo ukraiņu interneta mediju redaktoru preses konferencē žurnālisti uztaisīja karātavas un "pakārās", tāda veidā parādot, kāds liktenis sagaida interneta medijus, ja viņu darbību kontrolēs Ukrainas Drošības dienests, Nacionālā ekspertu komisija par sabiedrības morāles aizsardzības jautājumiem vai arī citas valsts struktūras, ziņo ārvalstu mediji.

Preses konferencē piedalījās interneta avīzes "Fraza.ua" galvenais redaktors Aleksandrs Ivanovs, interneta avīzes "From-UA" galvenā redaktore Nadežda Babenko, interneta avīzes "bagnet.org" galvenais redaktors Oļegs Rudenko.

Preses konferences dalībnieki pastāstīja klātesošiem par draudošajām parādībām, ar katru dienu nākas saskarties interneta medijiem: hakeru uzbrukumi mājaslapām, draudi no politiķu, ierēdņu puses, kā arī ar specdienestu saistīto cilvēku puses, mēģinājumi atsavināt serverus un krimināllietu ierosināšana pret žurnālistiem.

Tāpat tika paziņots par organizācijas izveidošanu, kas aizsargās ukraiņu interneta mediju darbinieku tiesības. Tā būtu pirmā tāda veida organizācija Ukrainā un to varētu nosaukt par Interneta mediju asociāciju.

Par pēdējo pilienu, kura arī lika interneta mediju redaktoriem nākt klajā ar tādu paziņojumu, kļuva 4.marta notikumi, kad specvienība "Alfa" iebruka Ukrainas "Naftogaz" ēkā.

"Tajā paša dienā tika veikts stiprs hakeru uzbrukums četrām vadošiem interneta medijiem vienlaicīgi. Vienlaicīgi pārstāja darboties avīzes "bagnet.org" serveris, radās problēmas "From-UA" avīzei, kā arī "Obozrevatelj" un "Obkoma" interneta avīzēm," Aleksandra Ivanova teikto citē "unian.net".

Pēc preses konferences noslēgšanas, žurnālisti nodemonstrēja, kāds liktenis sagaida interneta medijus gadījumā, ja viņu darbību kontrolēs Ukrainas Drošības dienests, Nacionālā ekspertu komisija par sabiedrības morāles aizsardzības jautājumiem vai arī citas valsts struktūras. Žurnālisti uztaisīja divus metrus augstas karātavas un "pakārās".

 


Написать комментарий