Daugavpils vicemērs ir sašutis par dokumentu sagatavošanas procesu, kuri tiek nodoti domes deputātu apstiprināšanai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā jau tika ziņots, lai saņemtu papildinformāciju par „Daugavpils siltumtīkli” lietu par uzņēmuma kā cietušās puses piedalīšanās nepieciešamību krimināllietā, vairāki domes deputāti 24. martā tikās ar uzņēmuma vadību.

„Slikti, ka A. Kuzņecovs nepiedalījās Finanšu komitejas sēdē, kad tika apspriests jautājums, kurš tieši attiecas uz uzņēmumu, un viņš nevarēja paskaidrot deputātiem, par ko ir runa. Pirms komitejas sēdes mums izsniedza vienu dokumentu, uz kura pamata mums bija jāpieņem lēmums. Tādēļ daži deputāti nesaprata, kādēļ viņiem jāpieņem piedāvātais lēmums un vispār tik aktīvi jāapspriež šo jautājumu. 

Četru SC deputātu tikšanās gaitā ar A. Kuzņecovu mēs saņēmām lielu informācijas apjomu, un situācija kļuva skaidra. Pusstundas laikā deputātiem paskaidroja, kāda ir lietas būtība, un mums kļuva skaidrs, ka lietai nav nekāda sakara ar uzņēmumu „Batergo”. Tikai nav saprotams, kādēļ to nevarēja paskaidrot Jevgeņija Careva grupas locekļi (un pats deputāts), kuri pārbaudīja uzņēmuma darbu.

Tagad rodas cits jautājums – cik kvalitatīvi domes juristi un lietu pārvaldniece sagatavo lēmumu projektus deputātiem. Pirms Finanšu komitejas sēdes bija jāizsniedz visus dokumentus, jo viņi atradās uzņēmuma rīcībā un nav slepeni. Lēmumus jāsagatavo normāli un deputātiem jāsniedz pilnīga informācija, lai turpmāk nerastos šāda reakcija”, – paziņoja vicemērs Dmitrijs Rodionovs.  

 


Написать комментарий