Tikšanās ar Eiroparlamenta deputātu kandidātiem no E.Repšes partijas daugavpiliešus īpaši neieinteresēja 1

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, šā gada maijā notiks Eiroparlamenta vēlēšanas, kurās Latvijas pārstāvībai Eiropas Parlamentā jāievēl astoņi deputāti. Tās būs trešās šāda veida vēlēšanas mūsu valstī, un šajās vēlēšanās Latvija būs viens vēlēšanu apgabals.

Pirmdien, 24.martā, priekšvēlēšanu kampaņas ietvaros daugavpiliešiem bija iespēja iepazīties ar Eiroparlamenta deputātu kandidātiem no mūsu valsts.

Nesen izveidotā politiskā partija „Latvijas Attīstībai” Einara Repšes vadībā Marka Rotko mākslas centra konferenču zālē nedaudzos klātesošos iepazīstināja ar saviem deputātiem. Sakarā ar to, ka partijas prioritātes ir saistītas ar uzņēmējdarbības, izglītības un kultūras jomām, piedalīties šajā tikšanās bija aicināti vietējie uzņēmēji, pilsētas izglītības un kultūras iestāžu pārstāvji, žurnālisti. Tiesa, ieradušos interesentu skaits nebija liels.

Tikšanās sākumā E.Repše atzīmēja, ka viņa politiskās partijas ideoloģija ir saistīta ar atbalsta sniegšanu vietējiem lieliem un maziem uzņēmējiem.

No „Latvijas Attīstībai” saraksta ar pirmo kārtas numuru startē bijušais Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars, kurš piedalījās šajā tikšanās. Tālāk partijas sarakstā seko bijušais kultūras ministrs un ārlietu ministrs, bijušais Eiroparlamenta deputāts Rihards Piks, kurš arī bija ieradies Daugavpilī un ticies ar pilsētniekiem. Divu stundu ilgajā tikšanās piedalījās arī minētās partijas deputātu kandidāts, bijušais Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Pūce.

Daugavpiliešiem, kuri ieradās uz tikšanos, piedāvāja 20 minūtes ilgu prezentāciju par partijas programmu. Tās prioritātes ir uzņēmējdarbības atbalsts; labi apmaksātas darbavietas; kvalitatīva politika izglītības jomā; rūpes par valsts iedzīvotāju veselību, neatkarība no viņu sociālā statusa; visu reģionu attīstība un kultūras kā nacionālās drošības un stabilitātes avota virzīšana.

Prezentācijas gaitā tika uzsvērts, ka jaunā partija apvieno dažādu jomu pieredzējušos profesionāļus, un tās galvenais mērķis ir visu Latvijas iedzīvotāju labklājība. Daudz tika runāts par nepieciešamību uzlabot uzņēmējdarbības vidi. Kā piemērs tika minēts Skandināvijas valstu modelis, kuru varētu īstenot Latvijas medicīnā. Tika runāts par to, ka skolotāja profesijai jākļūst daudz prestižākai. Runājot par augstākās izglītības jomu, tika minēts, ka pasniedzēju un zinātniskie resursi jākoncentrē vienā vietā un jāizveido vismaz viena starptautiskā konkurētspējīga augstskola, kura atbalstītu valsts nacionālās vajadzības.

Bijušais Latvijas premjerministrs Valdis Dombrovskis savulaik norādīja, ka E.Repšes partijas idejās neredz neko jaunu, to, ko viņš nespētu realizēt, darbojoties „Vienībā”.

Kā zināms, Einars Repše bija dibinājis partiju „Jaunais laiks”, kura vēlāk pievienojās politiskajai apvienībai „Vienotība”. Pēc kāda laika viņš pārstāja aktīvi darboties šajā partijā, tad paziņoja par aiziešanu no politikas, bet drīzumā nodibināja partiju „Latvijas Attīstībai”, kura plāno startēt 12.Saeimas vēlēšanās.
 



Написать комментарий

Būtu dīvaini, ja daugavpiliešus ieinteresētu tikšanās ar marsieti un viņa partijas odiozajiem biedriem, tādiem, kā operas izputinātājs.