Socionikas eksperte: Putins ir uzlabotāks Staļins

foto: mixnews.lv
foto: mixnews.lv

Putins ir uzlabotāks Staļins, kurš nekad neatkāpsies no saviem ieplānotiem nodomiem, raksturojot Krievijas prezidenta Vladimira Putina personību, intervijā portālam Mixnews.lv sacīja socionikas maģistre, pētniece Velta Līvija Miķelsone.

Viņa uzsvēra, ka Putins pēc savas būtības ir intraverts, kuram ir nepieciešama stingra pasaules kontrole un sistēma.

"Ir 16 raksturu tipi, kas dalās četrās grupās jeb kvadrās. Katrai šai grupai ir savs uzdevums. Pirmā grupa ir revolucionāri, otrie ir karotāji. Treši ir miera saglabātāji un ceturtie ir tie, kas pēc kara uzlabo un atjauno situāciju valstī. Gan Putins, gan viņa komanda ir no šīs kvadras otrās grupas. Tas ir tips, ko sauc par Maksimu – kategorisks, sistēmas cilvēks, kuram dominē loģiskā funkcija. Kārtībās ziņā viņš ir pedants, tomēr ļoti slikti jūtās atklātā sabiedrībā, tāpēc noslēdzas Kremlī. Faktiski Kremlī ir bijuši lielā daļa vadoņu no šīs otrās grupas, kas ir diktatori, bieži arī kara uzsācēji un viņiem ir sava motivācija, kāpēc viņi to dara," pastāstīja socionikas eksperte.

Viņa arī uzsvēra, ka tādam cilvēkam kā Putinam ir nepieciešamība pēc teritorijas nosargāšanas, kā arī viņš varbūt ļoti ļaunatminīgs.

"Ir iezīme, ko sauc par melno sensoru funkciju – teritorijas nosargāšana un paplašināšana tikai pēc viņu prāta. Tāpēc Putins kā otrās kvadras pārstāvis ir varaskārs, viņš ir uzlabotāks Staļins, kuram bija ļoti nežēlīgas metodes," akcentēja Līvija Miķelsone.

Pētniece arī uzsvēra, ka tādiem cilvēku tipiem, kā Putins, ir ļoti grūti pretoties.

"Piemēram, ja viņi izsaka, ka kaut ko vēlās un iemet Jūsu dārzā akmeni un ja tas, kurš saņem to akmeni, sadusmojas un iemet atpakaļ lielāku akmeni, tad tāds cilvēks, ka Putins nākošreiz metīs lielāku akmeni," sacīja socionikas maģistre.

Atgādinām, ka Krievija kopš februāra beigām okupējusi Ukrainai piederošo Krimas pussalu.

Piektdien Krievijas parlaments ratificēja "līgumu" par Krimas aneksiju, un Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīju attiecīgu likumu par Ukrainai piederošās pussalas uzņemšanu Krievijas sastāvā.

Starptautiskā sabiedrība ir asi nosodījusi Maskavas rīcību un atteikusies atzīt Krimas aneksiju.


Написать комментарий