Krievija Ukrainai sola neizmantot militāru spēku citos kaimiņvalsts reģionos

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs 24.martā Nīderlandē ticies ar Ukrainas pagaidu ārlietu ministru Andreju Dešicu. Šī bijusi pirmā abu valstu amatpersonu tikšanās pēc Krievijas agresijas sākuma Krimā.

Tikšanās reizē Dešica paudis protestu pret Krievijas lēmumu iekļaut savā sastāvā Krimas pussalu un norādījis, ka Ukraina šo reģionu joprojām uzskata par neatņemamu savas teritorijas daļu.

Puses vienojušās novērst turpmāku situācijas saasināšanos un nepieļaut vardarbību Krimā un Ukrainas austrumu un dienvidu reģionos.

Kā vēstīts Ukrainas Ārlietu ministrijas tīmekļa vietnē, Lavrovs arī uzsvēris, ka Krievijai nav nodoma izmantot militāru spēku Ukrainas austrumu un dienvidu reģionos.

Kā ziņo BBC, pēc sarunām ar Dešicu Krievijas ārlietu ministrs preses konferencē skaidrojis: «Mēs izklāstījām savu redzējumu, kā izveidot labu nacionālo dialogu, kur būtu ņemti vērā visi Ukrainas iedzīvotāji».

Tikmēr septiņas G8 valstis vienojušās Krieviju izslēgt no šī diplomātiskā formāta un nepiedalīties Sočos plānotā G8 sanāksmē.


Написать комментарий