Daugavpilieši Poļu namā varēs bezmaksas noskatīties jauno poļu režisoru īsfilmas

foto: proza.ru
foto: proza.ru

Šonedēļ mūsu valsts kinomākslas cienītājiem ir iespēja apmeklēt jauno poļu režisoru īsfilmu festivālu „Short Waves”.

Šis pasākums Polijā ir ļoti populārs, un tas šogad jau sesto reizi notiks Polijas pilsētā Poznaņā. 27. un 28.martā Rīga un Daugavpils būs starp tām pasaules pilsētām, kurās tiks organizēti satelītfestivāli.

Galvenais festivāla uzdevums ir iepazīstināt mūsu valsts auditoriju ar jauno poļu režisoru mākslas, dokumentālo, eksperimentālo, televīzijas un animācijas īsfilmu programmu.

Jauno režisoru vārdi pagaidām nav pazīstami ārpus Polijas, taču, iespējams, drīzumā pasaule iepazīsies ar Tomasa Popakula, Karolinas Spechtas, Kataržinas Gondekas, Lukaša Ostalska, Maetuša Sadovska, Martinas Ivanskas radošo darbību.

Piektdien, 28.martā, festivāla ietvaros Daugavpils Poļu kultūras centrā visi interesenti varēs noskatīties vairākas īsfilmas. Pasākumā piedalīsies Aleksandra Terpinska, kuras īsfilma bija viena no pagājušā gada festivāla laureātēm.

Pasākuma dalībnieki varēs ne tikai noskatīties īsfilmas, bet arī par tām nobalsot skatītāju balsojumā. Filmas tiks demonstrētas piektdien, 28.martā, plkst.16:00. Pēc īsfilmu noskatīšanas interesentus aicina uz diskusiju ar jauno poļu režisori Aleksandru Terpinsku.


Написать комментарий