Kustības „Stop Drugs” aktīvisti nolika sēru vainagu pie „jautrā” veikala Daugavpilī

foto: D.Petrova
foto: D.Petrova

Sestdien, 22.martā, kustības „Stop Drugs” dalībnieki organizēja kārtējo reidu uz „spaisu” veikalu, kas, kā jau tika ziņots, atkal darbojas Daugavpils centrā.

Jauniešu biedrības „Piektais elements” līdere un kustības „Stop Drugs” aktīviste Diāna Petrova pastāstīja portālam Gorod.lv, ka reidā piedalījās ne tikai piecas jauniešu organizācijas – Sarkanais Krusts, Jaunatnes iniciatīvu centrs, „J.Org”, „SKOPTR” un „Piektais elements”, bet arī Kriminālpolicijas darbinieki un XI Saeimas deputāte Marjana Ivanova-Jevsejeva.

Deputāte pastāstīja jauniešiem par grozījumiem likumā, kuru mērķis ir pastiprināti kontrolēt „spaisu” tirdzniecību.

Reida rezultātā policijas darbinieki konfiscēja 31 maisiņu ar „spaisiem”.

Pēc D.Petrovas vārdiem, šis reids uz „jautro” veikalu bija neparasts un atgādināja flešmobu. Akcijas dalībnieki organizēja „legālo” narkotiku tirdzniecības vietas bēres, pie veikala ieejas atstājot sēru vainagu un kapu sveces. „Viens veikals – simtiem kapu”, bija rakstīts uz sēru vainaga.

Minētā akcija ļoti pārsteidza veikala klientus. Uz viņu jautājumu „Ko jūs šeit darāt?”, akcijas dalībnieki atbildēja īsi: „Atnācām uz jūsu bērēm”.

„Reidi ir veids, kā cīnīties ar „spaisiem”, taču mēs saprotam, ka jābūt arī izglītojošam darbam skolās, tāpēc ka tieši skolēni atrodas „riska grupā”. No otrās puses, veikala apmeklētāju vecums ir ļoti dažāds – to apmeklē gan pusaudži, gan pieaugušie cilvēki.

Jāskaidro jauniešiem, kādas ir „spaisu” lietošanas sekas, jo, pēc veikala klientu domām, „legālās” narkotikas ir lētākas par alkoholu un to iedarbība ir ilgstošāka. Ja tas netiks pārtraukts, varam zaudēt veselu paaudzi”, uzskata D.Petrova.

Viņa apgalvo, ka kustības „Stop Drugs” aktīvisti plāno arī turpmāk regulāri rīkot šāda veida reidus.

Tāpat kustības aktīvisti plāno organizēt izglītojošo kampaņu Daugavpils skolās. Drīz Drošības nedēļas ietvaros šim jautājumam veltītais pasākums notiks Daugavpils 17.vidusskolā.



Написать комментарий