Pērn dubultojies uzņēmumu skaits, kam kredītu izsniegusi Citadele

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Banka Citadele pagājušajā gadā visvairāk pēc uzņēmumu skaita ir finansējusi lauksaimniecības un tirdzniecības uzņēmumus, bet pēc finansējuma apjoma – rūpniecības un lauksaimniecības nozarēs strādājošās kompānijas.

Pērn visvairāk, 37% no bankas kreditētajiem uzņēmumiem pārstāv lauksaimniecības nozari, 17% ir tirgotāji, bet 16% – pakalpojumu nozares uzņēmumi, informē Citadele.

Savukārt pēc parakstīto līgumu summām, visvairāk līdzekļu pagājušajā gadā piešķirts uzņēmumiem rūpniecības – 22%, lauksaimniecības – 20% un 16% pakalpojumu nozarē.

«Kopumā pērn Citadele uzņēmumiem Latvijā izsniedza kredītlīdzekļus 139,2 miljonu eiro apjomā,» norāda bankas valdes locekle Santa Purgaile.

Aizvadītajā gadā saglabājās 2012.gadā aizsākusies tendence, ka uzņēmējiem finansējums bija nepieciešams gan apgrozāmo līdzekļu palielināšanai, gan dažādām investīcijām, kā piemēram, pērkot jaunas iekārtas ražotnei, rekonstruējot telpas un tamlīdzīgi.

Kopumā uzņēmumu skaits, kas ņēmuši finansējumu bankā Citadele 2013.gadā, salīdzinājumā ar 2012.gadu, ir teju dubultojies.


Написать комментарий