Gandrīz puse Lielbritānijas absolventu nespēs atgriezt studiju kredītus

foto: ruconnect.co.uk
foto: ruconnect.co.uk

Lielbritānijas universitātes drīzumā var saskarties ar budžeta „palēninātas darbības bumbu”. Valdība nonāca pie secinājuma, ka ievērojamu studiju kredītu daļu Lielbritānijas universitāšu absolventi nekad nevarēs izmaksāt.

Pārstāvju palātas priekšsēdētājs Adrians Beilijs aicināja Finanšu ministriju steidzami pievērst uzmanību studiju kredītu problēmai, ziņo The Guardian. „Valdības budžetā ir iezīmējies potenciāls melnais caurums. Mums ir pierādījumi, ka budžeta deficīts krītas, un budžetā pastāv palēninātas darbības bumba, kuru šķiet mēs neesam ņēmuši vērā” – paziņoja Adrians Beilijs.

Saskaņā ar laikraksta The Guardian ziņām studentu skaits, kuri nespēs atmaksāt kredītus, palielinās tādā mērā, ka Finanšu ministrija riskē nesaņemt nekādas atmaksas, neskatoties uz to, ka mācības maksā trīs reizes vairāk un patlaban vidēji sastāda 9 tūkst. mārciņu gadā.

Valdošās koalīcijas lēmums palielināt mācību maksu valsts universitātēs valdībai izmaksāja vairāk punktus popularitātes reitingā, – ziņo ruconnect.co.uk.

Pēc speciālistu prognozēm līdz 2042. gadam vairāk nekā 90 miljardi no 200 miljardiem mārciņu studiju kredītu paliks neatmaksāti.
Atzīmēsim, ka 2013. gada novembrī leiboristu ēnu valdības augstākās izglītības ministrs Liams Birns paziņoja: „Mums jāzina, kā valdība domā labot situāciju, neiesaistot tajā britu zinātniekus, studentus un koledžas. Ja ministrija neatradīs nolaidīgos studentus, viņu parādus vienkārši norakstīs, bet tas ietekmēs mūsu izglītības sistēmu, kura maksās vēl dārgāk”.

„Mēs pastāvīgi pilnveidojam aizņēmēju datu vākšanas procesu un rūpīgi izskatīsim Nacionālās finanšu un revīzijas pārvaldes ieteikumus”, – atbildēja profila ministrijas pārstāvis.     


Написать комментарий