Šogad būtiski pieaudzis autoavārijās bojāgājušo skaits

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Šogad ceļu satiksmes negadījumos Latvijā dzīvību zaudējuši jau 44 cilvēki, kas ir par 20 bojā gājušajiem vairāk nekā pagājušajā gadā šajā pašā laika posmā. Ievainoti negadījumos šogad ir 705 cilvēki, kas ir par 13 cilvēkiem vairāk nekā pirms gada.

Īpaši traģisks šogad ir marts, kad bojā gājuši jau 20 cilvēki, informē Valsts policija.

Pagājušajā naktī pulksten 1:20 Jūrmalā, Asaru prospektā, notikusi traģiska avārija, kuras rezultātā bojā gājuši četri jaunieši. Automašīna BMW 740 nobrauca no ceļa, sadūrās ar diviem apgaismes stabiem un iebrauca kokā. Pēc sadursmes automašīna sadalījās vairākās daļās. Negadījuma rezultātā bojā gājuši 1991., 1992., 1993. un 1994. gadā dzimuši jaunieši.

Lai noskaidrotu notikušā apstākļus, nozīmētas tiesu medicīnas un auto tehniskās ekspertīzes, tomēr jau šobrīd redzams, ka automašīna ļoti stipri pārsniegusi atļauto braukšanas ātrumu. Tāpat noskaidrots, ka minētā automašīna BMW uz viena no bojā gājušā jaunieša vārda reģistrēta tikai 23.martā.

Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs norāda, ka, šis ir jau trešais negadījums martā, kurā bojā gājis vairāk nekā viens cilvēks. Īpaši traģiski, ka šajos negadījumos bojā gājuši jauni cilvēki. Pēc viņa sacītā, daudzu traģisko negadījumu pamatā ir pārgalvība un nepareizi izvēlēts ātrums.

Kā zināms, Talsu novada Stendē pagājušās sestdienas rītā uz dzelzceļa pārbrauktuves notika vilciena un vieglās automašīnas sadursme. Negadījumā gāja bojā 1996.gadā dzimusi jauniete un 1995.gadā dzimis jaunietis, bet slimnīcā nogādāta automašīnas vadītāja, 1996.gadā dzimusi meitene, un 1990.gadā dzimis vīrietis.

Savukārt 11.martā uz ceļa Taurupe-Zaube automašīnas Audi 100 vadītājs, iebraucot līkumā, netika galā ar automašīnas vadību un, nobraucot no ceļa, ietriecās kokā. Negadījumā gāja bojā visi seši automašīnā sēdošie cilvēki – 1990., 1986., 1974., 1996. un 1995.gadā dzimuši vīrieši un 1995.gadā dzimusi jauniete.


Написать комментарий