Daudziem krieviem Obama ir kļuvis par personu non grata

foto: russian.rt.com
foto: russian.rt.com

Rietumu sankcijas pret Krieviju neietekmēja patriotisma pieaugumu pēc Krimas pievienošanas. Kā atzīmē La LIbre, krievi ar humoru attiecas pret šo problēmu un pat pieņēma atbildes pasākumus: uz veikaliem un bāriem sāka parādīties pašdarināti plakāti, kuri aizliedz apmeklēt iestādes Barakam Obamam.

Tas sākās pēc tam, kad senators Džons Makeins, kuram ir aizliegta iebraukšana Krievijas teritorijā, pasūdzējās par to, ka nevarēs šogad atpūsties Sibīrijā. Krievijas vicepremjers Dmitrijs Rogozins viņam ironiski atbildēja: „Nekas, Džonij, nenožēlo. Nekad nesaki nekad”.

Kā raksta izdevumus, pēc tam „atbildes sankcijas” pārņēma tauta. Laikraksta korespondenti pamanīja, ka Maskavā un citās pilsētās uz sienām, bāru un veikalu durvīm sāka parādīties pašdarināti plakāti: „Obamam ieeja aizliegta”, „Obamu neapkalpo” un pat „Obama, tu nedrīksti glaudīt manu kucēnu”.

Tomēr aiz vispārējas jautrības un prieka parādās pirmās pazīmes, ka viss neies tik gludi. Krievijas Rūpnieku un uzņēmēju savienības kongresā Vladimirs Putins izturēties piesardzīgāk pret pārmērīgu optimismu, kurš parādījās pēc Krimas pievienošanās.

Krievijas ekonomika pagaidām iztur, bet Rietumu sankciju sekas jau ir jūtamas. Eksperti domā, ka pirmā trimestra laikā kapitāla noplūde sasniegs 60 vai 70 miljardus dolāru, kas atbilst līdzekļu noplūdei visa 2013. gada laikā, – ziņo russian.rt.com.

Tomēr izdevums secina, ka ar šīm nepatikšanām nepietiek, lai sakautu Krieviju. Krievijai vienmēr ir līdzekļi, lai atrastos pusizolācijā un turklāt paustu aplenkta cietokšņa ideoloģiju. 

 


Написать комментарий