Ņujorkas portāls dzied slavas dziesmu Latvijai kā tūrisma galamērķim

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Amerikāņu ziņu portāls Huffington Post ir uzskaitījis 18 iemeslus, kādēļ Latvija ir «visrūpīgāk glabātais Eiropas noslēpums». Ir būtiski piebilst, ka Huffington Post 2014.gada februārī bijusi 84. visbiežāk apmeklētā tīmekļa vietne internetā, vēsta Alexa Internet dati.

Ko tad portāls vērtē kā Latvijas lielākos trumpjus un vietas, kuras jāapmeklē obligāti? Vislielākā uzmanība pievērsta dabai, senatnes liecībām, padomju mantojumam un kultūras dzīvei.

Daba

Deviņi no Huffington Post minētajiem apmeklējuma iemesliem ir saistīti ar Latvijas daudzveidīgajām dabas vērtībām. Uzvērts, ka mūsu zeme ir ideāli piemērota ekotūrismam, jo puse dabīgo ekosistēmu ir saglabātas gandrīz neskartas.

Uzmanība pievērsta nacionālajiem parkiem, sevišķi Gaujas nacionālam parkam un Rāznas dabas parkam. No pludmalēm izcelta Jūrmalas, Liepājas un Kolkas krasta zona, kā arī Jūrkalnes stāvkrasts.

Uzsvērts, ka iekšzemē «maģisku» noskaņu var gūt pie Ventas rumbas, bet alu un senu stāstu cienītājiem patiks Gūtmaņala.

Vēstures liecības

No vēsturiskajiem apskates objektiem Huffington Post iesaka apmeklēt Cēsu vecpilsētu, Vecrīgu un Rundāles pili. Kā atsevišķas vērtības izdalītas arī Siguldas pilsdrupas un Turaidas muzejrezervāts.

Padomju mantojums

Kaut 25.martā vairāk atceramies Padomju Savienības īstenotās zvērības pret latviešu tautu, ir jāatzīst, ka spilgtus un būtiskus iespaidus ceļotājiem sniedz padomju laika liecības – Irbenes radiolokators un Liepājas Karostas cietums.

Kultūras dzīve

Portālā uzsvērts, ka Rīga šogad ir Eiropas Kultūras galvaspilsēta, kuru pazīstamu dara tās daudzkultūru mantojums. Kā «satriecoša» lielīta Aglonas bazilika, bet Dziesmu un deju svētki ir vienkārši «episks» notikums.

Ja ticam Huffington Post, Latvijai ir viss, un ceļotāji vēlēsies mūsu zemi apskatīt pie pirmās iespējas.


Написать комментарий