SIA „DDzKSU”, pretēji P.Dzalbes apgalvojumiem, neplāno izsludināt jaunu iepirkumu par dabasgāzes piegādi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

SIA „Daugavpils DzKSU” atbildē uz ziņu portāla Gorod.lv pieprasījumu, tiek norādīts, ka, pamatojoties uz 2004.gadā Dzīvojamo māju pārvaldīšanas pilnvarojuma līgumu, uzņēmums ir tiesīgs patstāvīgi slēgt vai pārtraukt līgumus par sabiedrisko pakalpojumu sniegšanu.

Tāpat uzņēmuma valdes locekļa Jevgeņija Oļenova parakstītajā vēstulē tiek norādīts, ka Daugavpils pilsētas dome neesot devusi rīkojumu lauzt līgumu, kas ir noslēgts starp SIA „DDzKSU” un SIA „Latvijas propāna gāze”. Patlaban uzņēmums neplāno pārtraukt minēto līgumu un veikt jaunu iepirkumu procedūru.
     
Atgādināsim, ka pagājušajā vasarā Daugavpils vicemērs Pēteris Dzalbe paziņoja, ka SIA „DDzKSU” esot noteikts termiņš, kurā jāatrisina jautājums par jauna konkursa uz sašķidrinātās gāzes piegādi daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotājiem, jo, pēc P.Dzalbes domām, līgums bijis noslēgts, pieļaujot vairākus pārkāpumus, un tajā noteiktā cena neesot izdevīga pilsētniekiem.

Vēlāk, pagājušā gada nogalē, runājot par to, kā tiek risināts jautājums par sašķidrinātās gāzes piegādi Daugavpils daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās, un pie kā ir novedusi SIA „DDzKSU” sarakste ar SIA „Latvijas propāna gāze” juristiem, P.Dzalbe paziņoja, ka pašvaldība esot saņēmusi Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas un Antimonopola padomes paskaidrojumus par to, ka mājokļu īpašniekiem ir tiesības izvēlēties piegādātāju un pakalpojuma veidu. Tādēļ tika izskatīta iespēja pieslēgt mājām AS „Latvijas Gāze” dabasgāzi, piedāvājot iedzīvotājiem minēto pakalpojumu.

Izrādījās, ka arī šobrīd, neskatoties uz to, ka SIA „DDzKSU” ir jauns vadītājs un nevēlamie darbinieki ir atbrīvoti no darba, SIA „DDzKSU” un vicemēra komentāri par dabasgāzes piegādi ļoti atšķiras.


Написать комментарий