Otro gadu pēc kārtas par Latvijas čempioniem spēlē „Kas? Kur? Kad?” kļūst Daugavpils komanda „Tri iksa”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Sestdien, 22.martā, Park Hotel Latgola konferenču zālē notika 11.Latvijas čempionāts „Kas? Kur? Kad?”, kurā piedalījās 27 komandas.
Čempionāta uzvarētāji pārstāvēs mūsu valsti pasaules čempionātā, kas, visdrīzāk, notiks Turcijā.

Spēle ilga no plkst.12:00 līdz 18:00 un tās dalībniekiem bija jāatbild uz 60 jautājumiem. Pēc intelektuālo spēļu kluba „Erudīts” vadītāja Aleksandra Barbakadzes vārdiem, tas bija smags fizisko un garīgo spēku pārbaudījums.

Čempionātā uzdotos jautājumus sagatavoja starptautiskā redaktoru grupa. 22.martā uz šiem jautājumiem atbildēja ne tikai Daugavpils komandas, jo „Kas? Kur? Kad?” čempionāts norisinājās arī Izraēlā, ASV, Uzbekistānā, Turkmenistānā un Moldovā.

Runājot par Latvijas čempionātu, jāatzīmē, ka no paša sākuma par līderību cīnījās Daugavpils komanda „Tri iksa” (kapteinis A.Barbakadze) un pagājušā gada Latvijas čempioni Rīgas komanda „X-promt” (kapteinis V.Sļesarenko).

Aleksandrs Barbakadze pastāstīja portālam Gorod.lv, ka pirmajā kārtā daugavpilieši bija pirmie, bet otrajā pārākie izrādījās rīdzinieki. Tādēļ pirms lielā pārtraukuma abas komandas bija vienādā pozīcijā – dalīja 1.vietu.

Trešajā kārtā spēlētajiem bija jāatbild uz 15 jautājumiem, izmantojot izdales materiālu, kurš varēja viņiem palīdzēt vai tieši otrādi – novest no pareizā ceļa. Šajā kārtā komanda „Tri iksa” apsteidza pretinieku, pareizi atbildot uz lielāko jautājumu skaitu.

Pēdējā kārtā cīņa bija īpaši saspringta. Galvenais čempionāta tiesnesis Sergejs Belovs pieņēma lēmumu šīs kārtas laikā netranslēt tabulu ar rezultātiem, tādējādi saglabājot intrigu. Pēdējā kārtā sevi lieliski parādīja trīs Rīgas komandas, kuras punktu ziņā pietuvojas čempionāta līderiem, bet panākt tos tomēr nespēja.

Rezultātā otro gadu pēc kārtas par Latvijas čempionāta uzvarētāju kļuva Daugavpils komanda „Tri iksa”. Mūsu valsts gudrākās komandas sastāvā ir Aleksandrs Barbakadze, Nataļja Kožanova, Vladimirs Solovjovs, Igors Buročkins, Vladimirs Gorbunovs un Artjoms Lipins.

Komandas pamatsastāvā spēlē 5 cilvēki, tādēļ komandas sastāvu papildināja bijušais Skolu līgas spēlētājs, Krievu vidusskolas-liceja absolvents Artjoms Lipins, kurš veiksmīgi iekļāvās komandā un palīdzēja tai uzvarēt.

Jāatzīmē, ka Latvijas čempionāta pirmā vieta nebija pārsteigums, jo komanda „Tri iksa” rūpīgi gatavojas spēlei, pēdējā mēneša laikā atbildēja uz vairāk nekā 500 jautājumiem no dažādiem „Kas? Kur? Kad?” turnīriem.

Latvijas čempionāta „sudrabu” ieguva komanda „X-promt”, kurai līdz uzvarai pietrūka 2 punkti, bet „bronzu” – komanda „TGDNSKY KOHb”, kura šo vietu izcīnīja, atbildot uz papildjautājumiem un apsteidzot komandu „N.I.Š.A”.

Čempionātā visai veiksmīgi piedalījās Rīgas komanda „Plagiat”, kura pirms trim gadiem bija Latvijas čempionāta skolēniem uzvarētāja. Šoreiz viņi ieņēma 6.vietu un no uzvarētājiem atpalika tikai par 5-6 punktiem.

Savukārt svētdien, 23.martā, Daugavpilī notika vēl viena intelektuāļu cīņa – pirmais Latvijas čempionāts „Sava spēle”, kurā piedalījās 24 cilvēki. Sīvā cīņā uzvaru izcīnīja rīdzinieks Jurijs Šacs, kaut arī daudzi daugavpilieši bija uzdevuma augstumos, piemēram, Romāns Savickis tika līdz finālam un ieņēma 4.vietu.

Latvijas čempionāta spēlē „Kas? Kur? Kad?” rīkotāji pateicas par atbalstu Daugavpils pilsētas domei, Maskavas namam un Jurijam Silovam un citiem.



Написать комментарий