Ūdens līmenis Daugavā dažu dienu laikā pieaudzis par metru

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, ziema šogad bijusi neparasti silta un sniega bijis ļoti maz, tādēļ Daugavpils pilsētas un novada iedzīvotājiem nav jāraizējas par iespējamiem pavasara plūdiem.

Tomēr situācija Daugavā tiek novērota, un visi atbildīgi dienesti, tāpat kā nepieciešamā tehnika un aprīkojums ir pilnā gatavībā.

6 siltu dienu laikā – no 20.līdz 26.martam – ūdens līmenis Daugavā palielinājies no 0,95 metriem līdz 1,85 metriem, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati. Ūdens temperatūra šajā laikā pieauga no +0,4 grādiem pēc Celsija skalas līdz +4,9 grādiem. Sinoptiķi ziņo, ka ūdens līmenis upē un ūdens temperatūra turpinās paaugstināties, tomēr nopietnas sekas nav gaidāmas.

Atgādināsim, ka pērn pavasara plūdu dēļ LR Saeima Daugavpils novadā bija izsludinājusi ārkārtas stāvokli. Ūdens līmenis Daugavā bija pārsniedzis 7,50 metrus, gandrīz sasniedzot 8 metru atzīmi. Bija applūduši pašvaldības un valsts ceļi, kā arī ap 5 000 ha Kalkūnes, Sventes, Nīcgales, Līksnas, Tabores, Laucesas pagastos. Gandrīz zem ūdens bija nonākuši vasarnīcu ciemati „Kooperatīvs”, „Ļubasti” un „Maļutki”.

Pēc Daugavpils novada domes izpilddirektores vietnieka Aleksandra Aizbalta vārdiem, šogad ne novada iedzīvotājiem, ne pašvaldības vadībai par lieliem plūdiem nav jāuztraucas. Tas esot dabisks process, bet nopietnu problēmu nebūšot. Tomēr novada pašvaldība savā mājas lapā katram gadījumam publicēja ieteikumus rīcībai plūdu draudu periodā aplūstošās teritorijas iedzīvotājiem.


Написать комментарий