Obamas apsargus izsūtīja no Nīderlandes par dzeršanu

foto: ntv.ru
foto: ntv.ru

Rietumu presē parādījās informācija par to, ka kodoldrošības samita priekšvakarā, kurš tika atklāts Hāgā, notika nepatīkams incidents ar ASV prezidenta apsardzi. Vēl pirms Baraka Obamas ierašanās Nīderlandē trīs ASV Slepenā dienesta darbiniekus nosūtīja mājās ar formulējumu „par rupju disciplīnas pārkāpšanu”.

Slepenā dienesta aģentus, kuri nodrošina prezidenta vizītes Eiropā drošību, izsūtīja no Hāgas pirmdien no rīta, un viņi ir atstādināti no amatiem, – ziņo eurosmi.ru.

Kā otrdien vakarā paziņoja oficiālais apsardzes dienesta pārstāvis Eds Donovans, darbinieki ir „nosūtīti mājās par disciplīnas pārkāpšanu”.
Nepienācīgās uzvedības detaļas uzzināja laikraksta „The Washington Post” reportieri. Viņi noskaidroja, ka incidents ar specdienesta aģentiem notika naktī uz pirmdienu, 24. martu Hāgas hotelī, kurā viņi bija apmetušies.

Pirms Obamas ierašanās uz pasaules līderu samitu Nīderlandē, kurš veltīts kodoldrošībai, ASV prezidenta apsargi stipri piedzērās. Nakts vidū viņi atgriezās hotelī piedzērušies, bet viens no viņiem aizmiga koridorā. Hoteļa darbinieki par incidentu paziņoja ASV vēstniecībai, bet diplomāti nodeva sūdzību ASV Slepenā dienesta vadībai.

 


Написать комментарий